В Баранівці 16-річний юнак упав з 20 метрової висоти і залишився живим…

Новини Житомира на Репортері :ранком 8 жовтня жителька Баранівки вивела на пасовище свою корову. Недалеко від цього місця колись був розташований цегельний завод. На сьогоднішній день від заводу залишилася одна 20-метрова труба з цегли. Жінка побачила, як на трубу лізе хлопчина.

Треба сказати, що це було не так і просто. Старенькі металеві скоби на дуже давній стінці труби де-ніде розхиталися, а де і повипадали зовсім. Але цікавість 16-річного юнака взяла гору, і він, як справжній скелелаз, подолав всі труднощі, і таки видерся на свою вершину. Єдиний свідок подвигу бачила, як приборкувач висоти виконував танок радощів на вершині башти, а потім раптово зник.

Вона, підозрюючи найгірше, підійшла до труби і почула крики про допомогу. Жіночка викликала «швидку», медики – рятувальників. Рятувальну операцію особисто очолив начальник райвідділу МНС. «Працювати» зверху не доводилося можливим: по-перше, дорослому чоловіку не забратися на ту трубу; по-друге, не відомо в якому стані був потерпілий – чи зміг би він надійно закріпити на собі рятувальний пояс.

Як виявили подальші події, рятувальники були праві – хлопець отримав травму спини, костей тазу та ніг, і витягувати вгору його було не можна. Бійці МНС стали розкопувати топку печі, в якій колись обпікалася цегла. Через три години вони дісталися до хлопця. Ще півгодини знадобилося, щоб з максимальною обережністю дістати його та передати лікарям, повідомляє прес-служба МНС України в Житомирській області.

Зараз хлопчина на лікарняному ліжку. Медики кажуть, що травми постраждалий отримав серйозні, але життю вони не загрожують. В загалі дивно, що впавши з висоти 20 метрів на кам’яну, нерівну поверхню, юнак залишився живим. Мабуть, це везіння.