В Житомирі «Турбота» знову під прицілом. На цей раз хтось «пожартував» із фальшивим розслідуванням прокуратурою підкупу виборців

Сьогодні вранці (28 жовтня) група житомирян звернулася до прокуратури області з повідомленням про те, що із своїх поштових скриньок вийняли листи, адресовані на їх ім’я та прізвище (декому вручено особисто незнайомими особами).

Листи значилися як виклики до прокуратури області для надання свідчень та допомоги у розслідуванні кримінальної справи щодо незаконного підкупу виборців. Зокрема, у листах йшлося про те, що прокуратурою ведеться розслідування щодо зловживання владою або службовим становищем, виявлених у рамках діяльності міської програми «Турбота», у зв’язку з чим громадянам ніби то необхідно прийти до слідчого прокуратури та повідомити про отримання грошової і матеріальної допомоги, наданої під час виконання цієї програми, повідомляє Прес-служба прокуратури області.

Прокуратура області офіційно повідомляє, що таких викликів-листів нікому узагалі, і зокрема громадянам м. Житомира, не надсилала, кримінальна справа за фактами незаконного підкупу виборців органами прокуратури не порушувалася.

Тому тим громадянам, хто отримав такі листи, немає ніякої необхідності з’являтися до слідчого прокуратури і давати будь-які пояснення.

Появу подібних листів від імені органів прокуратури слід сприймати як застосування «брудних» виборчих технологій напередодні дня проведення виборів мера м. Житомира та до місцевих рад.
Новини Житомира на Репортері

Reporter.zt.ua