Новий мер Житомира В. Дебой вважає, що виконавча служба повинна більш ефективно стягувати з боржників виплати із заборгованості за комунальні послуги

Оплата житомирянами комунальних послуг покращилася. Сьогодні цей показник знаходиться на рівні 91,8 %. Однак, новообраний міський голова Володимир Дебой вважає, що органи виконавчої служби не вживають дієвих заходів впливу щодо виконання судових рішень з погашення заборгованості населення за комунальні послуги. Таку думку Володимир Дебой висловив 11 листопада під час засідання комісії міськвиконкому з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Порядок денний сформували питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати КВЖРЕПів, комунального підприємства по експлуатації штучних споруд, КП «Житомирська госпрозрахункова стоматологічна поліклініка», повідомляє сайту Reporter.zt.ua Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

Як виявилося, збільшення заборгованості по заробітній платі в жовтні поточного року також пов’язано з тим, що при нарахуванні заробітної плати відбулося приведення у відповідність її до розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої Законом України «Про Державний бюджет на 2010 рік».

Міський голова Володимир Дебой: Для того, щоб перейти від констатації проблеми до її вирішення, зокрема заборгованості необхідно, в першу чергу, злагоджена робота всіх структурних підрозділів, компетентність і фаховість у вирішенні питань, персональна відповідальність та взаємовигідна співпраця міської влади з Обласною державною адміністрацією.

Reporter.zt.ua