В Житомирському районі міліціонери “полювали” на малолітніх пияк…

Профілактичний рейд, проведений 19 листопада, засвідчив, що не всі підприємці району дотримуються чинних вимог і для деяких з них прибуток знаходиться на першому плані.

Учасниками заходу були старший дільничний інспектор та оперативники кримінальної міліції у справах дітей Житомирського РВ УМВС України в області Сергій Северенчук, члени громадського формування з охорони громадського порядку «Танкіст» та працівники служби у справах дітей Житомирської районної адміністрації.

Тетяна Палачова, Житомирський РВ УМВС України в Житомирській області: Розпочиналася наша подорож на гарній ноті, проїхавши декілька населених пунктів, порушень не виявили, від чого і настрій піднявся. Але згодом, заїхавши до Сінгурів, що неподалік Житомира, ми зафіксували факт продажу неповнолітньому пива. Продавець пояснила, що вона не зрозуміла, кому продає пиво, тому що була велика черга, а зі слів юнака віком у нього ніхто не цікавився.

Відносно працівника торгівлі складено адміністративний протокол за ст. 156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає накладення штрафу від 510 грн.

Метрів за сто від цього магазину-кафе знаходиться місцевий будинок культури, де вечорами проходять дискотеки для молоді і не тільки… Побачивши міліціянтів, що наближаються, молодь на сходах «клубу» кинулась врізнобіч, нібито кожен з них відчуває, що вчинив щось не те.

Поблизу самого сільського будинку культури – молодь, і так не зовсім твереза, продовжує пити, при цьому ще й голосно та брутально лаючись. Цікаво, чи звертається до своїх батьків такими ж словами?

Наступним стало Озерне Житомирського району, де ми виявили факт продажу підліткові цигарок, що теж є правопорушенням. Як не дивно, і тут продавчиня продала неповнолітньому пачку «на автоматі», і це у неї вперше.

Працівники торгівлі, вкотре звертаємося до вас із проханням: «НЕ ПРОДАВАЙТЕ НЕПОВНОЛІТНІМ СПИРТНИХ НАПОЇВ ТА ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ!» Адже молодь – це майбутнє наше та нашої країни. Якщо людину ще у юному віці опанує пристрасть до шкідливих звичок, то майбутнього у неї немає.

Сьогодні молодь “плотно” підсіла на пиво…

Репортер Житомира