Знайомтесь з новими обличчями у владі: у Житомирі мер В. Дебой нарешті отримав свою команду (фоторепортаж)

Більшість команди – невідомі широкому загалові обличчя, так звані «темні конячки»… Сьогодні під час другого пленарного засідання сесії Житомирської міської ради рішеннями депутатського корпусу були затверджені секретар міськради, заступники міського голови, голови постійних депутатських комісій та керуючий справами виконкому.

А починалося все не досить оптимістично для міського голови. Свою незгоду підтримувати кадрові ініціативи мера висловив голова фракції «Батьківщина» Микола Савенко. Його фракція так і не взяла участі у голосуванні.

Микола Савенко, голова фракції БЮТ: «Ми стаємо свідками вифарбовування Житомира в один політичний колір. Думка опозиції не врахована. Тому фракція «Батьківщина» не голосуватиме за секретаря міської ради.»

Розчарування очільника міської «Батьківщини» зрозуміле, адже ще зовсім недавно говорили про те, що ця фракція претендує на посаду одного із заступників мера. Як виявилося – усі заступники В. Дебоя – виключно підпорядковані йому люди.

Дати міському голові сформувати свою команду, закликала депутатів Віра Шелудченко, екс-мер Житомира і голова депутатської фракції «Рідне місто». Віра Тимофіївна зараз відпочиває від шаленого темпу роботи на посаді мера, займається сім’єю, домашнім господарством. Складається враження, що Шелудченко вже й не сильно засмучується з приводу свого програшу на мерських перегонах…

Віра Шелудченко: «Повірте, мені як нікому відомо, що таке формувати команду. Міський голова повинен обрати заступників та секретаря, спираючись на власне бачення подальшої роботи. Не потрібно йому нав’язувати сторонніх людей. Просто жахливо, коли заступник міського голови знаходиться у опозиції до свого керівника. Міський голова обрав команду – потрібно дати йому з нею попрацювати. А через рік ми його спитаємо, що він зробив за цей час на благо мешканців міста.»

Володимир Дебой, міський голова Житомира: «Я шаную опозицію, але вважаю, що опозиція мусить бути патріотичною до мешканців нашого міста. Я націлений на плідну роботу. Для досягнення поставлених завдань мені треба сформувати команду. Вважаю, що політичні моменти тут недоречні. Потрібно судити по справах!»

Переконанання міського голови скоріше за усе спрацювали, оскільки у подальшому «буйних» виступів проти – не було. Опозиція вирішила не нагнітати обстановку, давши регіоналам офіційно провести через міську раду усі кадрові рішення.

Секретарем Житомирської міської ради шляхом таємного голосування обрано Леонченко Наталію Петрівну.

Наталя Леонченко, секретар Житомирської міської ради: «Для мене велика честь бути обраною секретарем міської ради та бути у команді міського голови Володимира Дебоя. Я дякую усім депутатам високу довіру до мене, висловлену у цьому голосуванні. За кожним із нас стоять виборці, тому нам потрібно залишити усю політику. Як казав один відомий український політик – каналізації та труби не терплять опозиції. Гарантую вам свою порядність та незаангажованість. Обіцяю міському голові виправдати його довіру!»

Обравши секретаря на голів постійних депутатських комісій дійшла черга і до заступників міського голови. В основному – це нові для житомирської владної еліти люди. Мер В. Дебой сказав, що це молоді, незаплямовані виконавці, з якими йому буде зручно працювати і досягати поставлених завдань.


Отож, знайомтесь, заступники Житомирського міського голови:

Семенець Галина Василівна, народилася на Київщині, з 1988 року проживає у Житомирі

Боровець Микола Петрович, двічі був обраний міським головою Новоград-Волинського, зараз у команді В. Дебоя

Бочковський Олександр Миколайович, корінний житомирян, досвіду роботи на державній службі не має, упевнений у тому, що упорається з майбутніми викликами у роботі на такій відповідальній посаді

Заінчковський Іван Адамович – єдиний із заступників мера, хто зберіг свою посаду після приходу нової влади.

Кудряшова Петра Юрійовича затверджено на посаду керуючого справами виконкому.

Рішенням міської ради також утворено виконавчий комітет Житомирської міської ради у кількості 15 осіб та затверджено його персональний склад. На разі у складі виконкому затверджено 11 осіб, посади ще 4 членів міськвиконкому залишились вакантними.

Про те, як все відбувалося – дивіться!

Регіонал Володимир Шуст про щось говорить з майбутнім секретарем міськради Наталією Леонченко…

Петро Кудряшов – керуючий справами виконкому, Олександр Бочковський – заступник…

Микола Савенко боїться узурпації влади політичними опонентами…

Нові обличчя Житомирської міської ради…

Міський голова рішуче крокує до сесійної зали…

… Але тут його перестріває Ігор Гундич…

… і вони декілька хвилин про щось говорять.

На підтримку Наталії Леонченко виступають депутати різних фракцій міської ради…

…депутати згодні дати мерові показати себе у роботі з підібраною ним командою.

Віра Шелудченко знає, як важко працювати з “різношерстою” командою…

Борис Буряченко, очільник “Фронту Змін” у Житомирській міській раді роздає команди по телефону 🙂

Володимир Дебой показує, як потрібно голосувати…

Депутати аргументи мера знайшли переконливими…

Віра Шелудченко звикає до нового статусу – депутата міської ради…

Зінаїда Стрякіна, КПУ, оголошує результати таємного голосування…

… та передає опломбований конверт з бюлетенями міському голові. 33 голоса за!

… а це значить, що Наталія Леонченко отримує вітання від міського голови…

… і займає своє місце у президії!

Регіонали Володимир Шуст та Сергій Голішевський аж сяють від щастя 🙂

Сергій ФЕЩЕНКО, Марія БІКЕРСЬКА Reporter.zt.ua