Хто з горілкою дружить, тому голова не треба

Ні для кого не секрет, що розваги з алкоголем вже давно стали нагальною проблемою в українському суспільстві. Часто людей з рекламних щитів закликають до «культурного» споживання оковитої, забуваючи, що безпечної «дози» випивання не буває, і найменша кількість алкоголю може стати отрутою для людського мозку. В такій ситуації добропорядні громадяни неочікувано для самих себе стають на шлях злочину, і виною тому є алкоголь. Багато хто з них навіть не пам’ятає як скоїв злочин…

Не можливо знайти хоча б якісь логічні пояснення випадку, що нещодавно трапився у Новограді-Волинському. На пульт чергової частини міліції зателефонувала жінка, яка повідомила, що напередодні увечері невідомий спричинив їй тілесні ушкодження та пограбував, пові Як з’ясувалося, увечері 20-річна дівчина поверталася додому. В цей час до неї підійшов невідомий чоловік, який завдавши удару кулаком в обличчя жінці, викрав мобільний телефон та срібну каблучку.

Анна Власюк, помічник начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області: Оперативники карного розшуку в ході оперативних заходів затримали 34-річного місцевого жителя, який у скоєному зізнався. В тому, що накоїв, звинувачує «лишніх сто грамів оковитої» і запевняє, що на тверезу голову такого б не вчинив.

Тепер за грабіж, поєднаний з насильством, яке не є безпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування насильства (ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України) «випивосі» загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Питуща людина свідомо опускається до рівня одноклітинної бактерії

Репортер Житомира