На Житомирщині “геноцид” ялинок у самому розпалі

Під час проведення останнього спільного відпрацювання Житнього ринку Житомира міліціонери зафіксували чотири випадки незаконного збуту ялинок та сосен. У гонитві за грошима підприємливі громадяни, не підозрюючи про можливість бути спійманими на гарячому, розмістили свої «точки» на стихійних торгівельних майданчиках.

Зрозуміло, що розраховували вони на пересічних житомирян, які в передсвяткових поспіхах здебільшого не звертали увагу на спеціальні позначки, клеймо, що є свідченням законної вирубки пропонованих дерев.

Антон Сичевський, ВЗГ УМВС України в Житомирській області: “В ході перевірки обставин скоєння правопорушень, з’ясувалося, що всі «бізнесмени» добре обізнані із забороною їхньої діяльності та відповідальністю, передбаченою за таку торгівлю. Причини, що спонукали їх до знищення лісових насаджень, звучали самі різноманітні. Хтось виправдовувався своєю бідністю, а дехто навіть не приховував злочинних намірів та їхньої реалізації.”

За словами одного із затриманих продавців, 19-річного хлопця, сосни він продавав по 25-30 гривень. Його частка складала 5 гривень з кожного дерева, решту ж він віддавав хазяїну свіжозрубленого «добра». Як розповів так званий «власник», сосни він вирубав із самопосівів у полі, однак відмовився вказувати, де ж знаходиться названа ним територія, зсилаючись на те, що така вирубка дозволена та не є караною. Щоправда ці «аргументи» не мають аніякого дійсного підгрунтя.

Тисячі ялинок щороку стають жертвами новорічної забаганки людини

Репортер Житомира