На Житомирщині сміттєзвалища не відповідають нормам

У Житомирській області більшість з 483 полігонів твердих побутових відходів і звалищ сміття не відповідають санітарним та екологічним нормам.

Про це повідомили в Управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Житомирської облдержадміністрації з посиланням на губернатора області Сергія Рижука.

За його словами, «у Житомирі, Новоград-Волинському, Коростені, Коростишеві, Малині полігони твердих побутових відходів переповнені майже на 30%, і загрожують екологічному стану навколишнього середовища».

Голова Житомирської ОДА зазначив, що на вирішення проблем з відходами в поточному році було заплановано 4,85 млн. грн. з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, однак ці кошти не виділені.

ОДА в цьому році отримала багато пропозицій щодо розв’язання згаданої проблеми, але вони поки що залишаються на папері, уточнив Рижук.

Він зазначив, що в житловому фонді міста Житомира та населених пунктів Житомирської області щороку утворюється близько 2 млн. кубометрів твердих побутових відходів, у тому числі 0,5 млн. кубометрів в обласному центрі.