Житомирський “колосок” нарешті зможуть дивитися мешканці Баранівського району

2 грудня у Баранівці відбувся запуск телевізійного передавача потужністю 100 Вт, що дозволить здійснювати трансляцію передач Житомирського обласного телебачення в усі без винятку населені пункти району.

Обласне телебачення охоплює всього 66% території, або 75% населення Житомирщини. Обласна телерадіокомпанія забезпечує обсяг телевізійного мовлення – 17 годин 47 хвилин на добу, в тому числі 12 годин 7 хвилин власних програм. Щоправда, і досі програми ОДТРК повністю не бачать жителі Ємільчинського, Олевського, Народицького, Новоград-Волинського, Романівського районів, частково – Малинського.

Відсутність радіорелейних ліній суттєво погіршує якість приймання сигналів ОДТРК у Любарському, Попільнянському та Ружинському районах. На території цих районів програми обласного телебачення передаються у запису, внаслідок чого втрачається їх оперативність та значимість, повідомляє Управління у справах преси та інформації Житомирської облдержадміністрації.

Глава області Сергій Рижук: “Упровадженням у дію нового ретранслятора у Баранівському районі ми робимо ще один крок на шляху розбудови телевізійної мережі Житомирщини, даємо можливість жителям району в повному обсязі дивитися програми обласного телебачення, а відтак бути поінформованими про основні події, в тому числі і про діяльність органів влади і органів місцевого самоврядування.”

Для 100% охоплення території та населення області сигналами обласного телебачення належить прийняти Програму розбудови ефірної цифрової радіотелевізійної мережі Житомирської області на 2011-2014 роки. Її реалізація дасть змогу охопити населення області єдиним цифровим мультиплексом (частотним каналом), що забезпечить трансляцію десяти телевізійних програм гарантованої якості, в тому числі і програми ОДТРК.

Репортер Житомира