Десять причин, які заважають розбагатіти житомирянам … і не тільки

Чому не всім вдається стати мільйонером? Справа зовсім не в тому, скільки вдається заробляти, а в тому, на що і як зароблені гроші витрачаються день у день. Ось 10 причин, які стоять між людьми і мільйонним статком.

1. Занепокоєння про те, що подумають інші

Якщо бажання розбагатіти виходить виключно з прагнення довести щось оточуючим, стати мільйонером ніколи не вдасться. Витрачати гроші на речі, єдине призначення яких пустити комусь пил в очі, абсолютно безглуздо.

2. Нетерплячість

До того, як людство придумало кредитні картки, було досить важко витратити більше грошей, ніж є. Тепер все інакше. Однак важливо розуміти, що інші багатіють за рахунок боржників.

3. Шкідливі звички

Не важливо що це – паління, випивка, азартні ігри або щось ще. Вони забирають багато грошей, які могли б піти на зміцнення добробуту. Деякі люди просто не розуміють, що їхні витрати на шкідливі звички в остаточному підсумку значно перевищують ті суми, які вони фактично витрачають на них.

4. Відсутність мети

Украй важко досягти фінансового процвітання, якщо незрозуміло заради чого це робиться. Просто сказати: “я хочу стати мільйонером”, недостатньо. Слід витратити час на визначення цілей, які необхідно досягти за допомогою нагромадження заощаджень і здійснення інвестицій.

5. Недалекоглядність

Навіть із найкращими людьми періодично трапляються неприємності. Тому якщо не вдаватися до страхування, будь-який статок може зникнути за одну мить.

6. Прагнення заробити “швидкі гроші”

Абсолютній більшості багатство не звалюється на голову. Безумовно можна стверджувати, що навколо безліч людей, яким пощастило виграти в лотерею, але насправді ймовірність цього вкрай мала. Те ж саме можна сказати і про бажання вкласти гроші так, щоб одержати швидкий і високий дохід.

7. Надія на оточуючих

Не можна діяти за порадою інших людей, коли приймаються рішення щодо грошових вкладів, наскільки б їх думка не здавалося авторитетною. Справа в тому, що більшість людей воліють заробляти гроші для себе, а не для когось ще, тому, коли вони говорять куди найкраще вкласти гроші, вони мають на увазі “краще для них”.

8. Інвестування в інструменти, без уявлення про механізми їх роботи

Безглуздо вкладати гроші в що-небудь, не маючи при цьому ні найменшого уявлення про те, як гроші будуть працювати. Не можна заспокоювати себе думкою, що хтось так вже робив, оскільки цей “хтось” швидше за все чітко розумів, як будуть працювати його інвестиції.

9. Страх перед фінансовими ризиками

Тримати гроші під матрацом, боячись втратити все в результаті ризикованих фінансових операцій, як раз і є найбільш вірний спосіб залишитися без них. Інфляція за кілька років перетворить їх у ніщо. Так чому б не спробувати вкласти заощадження туди, де ставка прибутковості випереджає рівень інфляції?

10. Нехлюйське ставлення до власного фінансового статку

Впевненість у тому, що раз вже зароблено достатньо, то фінанси як-небудь самі розберуться що до чого, шкідлива. На жаль, для того, щоб заробити серйозний статок, необхідно все ретельно планувати. Саме по собі нічого не станеться.