«Місто прозорих мурів» від Анжеліки Рудницької у Житомирі

Відома співачка, телеведуча, художниця Анжеліка Рудницька презентує 8-го лютого, о 18 годині у житомирській мистецькій кав’ярні «Кавоманія» виставку «Місто прозорих мурів». Вона обіцяє бути по-справжньому ексклюзивною. Адже це перший вернісаж робіт Рудницької у Житомирі. Експозиція, яку побачать житомиряни, раніше побувала у багатьох країнах Європи, дві попередніх зупинки – Польща (Варшава, Краків, Щецин) та Національний музей Тараса Шевченка у Києві.

Це буде перша виставка, яку Анжеліка представлятиме у статусі «Світового майстра». Цей титул і нагороду Рудницька отримала 2010 року в Кореї на всесвітньому фестивалі культури й мистецтв «World masters».

«Для мене місце цієї виставки абсолютно несподіване, – усміхається мисткиня, – бо до цього мої роботи були презентовані лише у музеях і галереях. Мистецька кав’ярня для моєї експозиції – це теж вперше. Справжній ексклюзив!»

Протягом двох тижнів житомиряни матимуть змогу побачити як найдавніші роботи із циклу «Незриме коріння» і «Сад чеснот», як і більш нові «Прамісто», «Декаполіс», триптих «Місто прозорих мурів», що й дав назву цій виставці.

Організатори виставки – мистецьке об’єднання “Остання барикада” розказують, що окрім мистецьких робіт Анжеліки тут будуть широко представлені й дизайнерські витвори Рудницької: знамениті подушки-думочки і ексклюзивні гобелени. Родзинкою експозиції стануть абсолютно нові твори із серії «Містерія літочислення», які вперше постануть перед очима глядачів.

Анжеліка Рудницька: «Ідея цієї серії прийшла мені в голову в день зимового сонцестояння 22 грудня 2009 року. Вона з’явилася після довгого внутрішнього мовчання, тому особлива для мене. “Містерія літочислення” – це спроба ще раз осмислити час, який ми прагнемо зафіксувати певними знаками, емоціями, символами. Це безперервний біг по спіралі, слідом за сонцем і годинниковою стрілкою, або покроковий рух за місяцем, де неодмінно знаходиш артефакти, таємниці чи просто сліди. У цих роботах я бачу уламки цивілізацій, уривки текстів, роки зростання дерева і зарубки на них, вузлики на пам’ять, рух гончарного кола чи жорен, древні піктограми.»

Дві роботи цієї серії були представлені на всесвітньому фестивалі культури і мистецтв “World masters” у Кореї, де перебувають і нині. Інші п’ять актів “Містерії” можна побачити з 8 по 21 лютого у Житомирі за адресою:вул..Московська, 24б Мистецька кав’ярня «Кавоманія». Не пропустіть!

Інформація про Анжедіку Рудницьку: WWW.RUDNYTSKA.COM

Уля ДРИМБА Репортер Житомира