Надзвичайна ситуація! На Житомирщині стався масштабний витік нафти з нафтопроводу «Дружба»

20-го січня о 14:40 до оперативно-координаційного центру УМНС України в Житомирській області надійшло повідомлення про те, що на 77 км (біля Овруча) магістрального нафтопроводу «Дружба» стався витік нафти.

Нафтопровід діаметром 800 мм перекачує нафту з Росії до Словаччини. Обхідником було зафіксовано несанкціоновану врізку в трубу. В результаті чого відбувся витік та розлив нафти на площі близько 200 м2 у межах охоронної зони.

О 17:00 місце події блоковано з обох сторін засувками – витік нафти припинено. Травмованих та загиблих на місці пригоди не виявлено. О 22:10 аварійною бригадою нафтоперекачувальної станції «Плещівка» у складі трьох автомобілів, бульдозеру та 14 працівників у повному обсязі роботу нафтопроводу відновлено. За фактом несанкціонованої врізки у магістральний нафтопровід правоохоронними органами проводиться розслідування, повідомляє Репортерові Житомира прес-служба МНС в області.

Швидко і чітко ліквідувати аварію нафтовикам допомогло крім іншого те, що у березні 2009 року, саме біля нафтоперекачувальної станції «Плещівка», успішно пройшли спільні навчання аварійних підрозділів станції та Коростенського зведеного загону МНС.

Репортер Житомира