Суд заборонив використовувати бренд «ТНК» на заправці в Житомирській області

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов спільного українсько-німецького підприємства «Кершер» і заборонив ТОВ «Мадінас Груп» (м. Київ) використовувати фірмовий знак “ТНК” на автозаправній станції в с.Ставище (Житомирська обл.). Про це йдеться в рішенні суду.

У документі говориться, що власником свідоцтва на знак для товарів і послуг «ТНК» є ВАТ «ТНК-ВР Холдинг», яке 18 листопада 2006 уклало договір з СП «Кершер». Відповідно до нього українсько-німецька компанія має право використовувати знак «ТНК» на території України з правом надання субліцензій.

У той же час у рішенні зазначено, що «Кершер» не надавав дозвіл «Мадінас Груп» на використання бренду «ТНК» і не укладав відповідний договір з цією компанією.

Суд зобов’язав «Мадінас Груп» демонтувати вивіски, логотипи та обладнання з зазначенням торгового знаку «ТНК» на автозаправній станції в с. Ставище та стягнув з компанії 8,1 тис. грн витрат на проведення судової експертизи об’єктів інтелектуальної власної.

Сьогодні у власності групи компаній ТНК-ВР в Україні 170 автозаправних комплексів, розташованих у більшості регіонів України.

Під брендом ТНК також працюють близько 280 франчайзингових станцій.

За матеріалами: OilNews