Житомирських ДАІшників “ксівами” не злякаєш?

Прес-служба УДАІ МВС України в Житомирській області розповсюдила оголошення про те, що чинним законодавством не передбачено жодних документів, які давали б право водієві уникнути покарання за порушення Правил дорожнього руху.

Однак, час від часу у ЗМІ з’являється інформація про використання окремими водіями різного роду перепусток, посвідчень, візитних карток представників різних органів виконавчої влади та правоохоронних органів. Володарі цих, з дозволу сказати, документів, розраховують на прихильне ставлення співробітників ДАІ і можливість уникнути покарання за порушення ПДР.

Керівництво МВС і Департаменту Державтоінспекції наголошує, що на даний час не існує жодного офіційного документа, який дає право водієві уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. А тому особи, які намагаються вплинути на інспекторів ДАІ за допомогою так званих спецперепусток і ксів, притягуються до відповідальності на загальних підставах.

Одночасно Державтоінспекцією докладається максимум зусиль для гарантування рівних прав усіх учасників дорожнього руху, а також недопущення використання окремими водіями різноманітних документів (карток, перепусток, візитівок керівників державних органів та органів виконавчої влади), які усупереч вимогам законодавства містять прохання щодо сприяння у безперешкодному пересуванні автомобільним транспортом територією України.

Репортер Житомира