Житомирський ВБНОН планується повністю оновити

18 січня в обласній прокуратурі відбулася прес-конференція для представників засобів масової інформації за участі прокурора області Миколи Франтовського та начальника УМВС України в Житомирській області Юрія Івакіна. Темою обговорення, винесеною на широкий загал, були результати роботи двох правоохоронних структур упродовж 2010 року – повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Розпочинаючи зустріч, Микола Михайлович відзначив, що є суттєві покращення щодо стану криміногенної ситуації в області, однак ще дуже рано говорити про те, що ми зробили все можливе, аби ситуація набула позитиву. Так, збільшилась кількість злочинів, вчинених у стані сп’яніння, особами, що вже раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, і, що особливо турбує, зросла підліткова злочинність.

Однак, як акцентував Юрій Івакін, на жаль, виправдались найгірші занепокоєння щодо ситуації із нелегальним розповсюдженням наркотиків: “На жаль, але це доводиться констатувати, через деякий час Управлінням по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області була отримана інформація щодо можливої причетності деяких працівників ВБНОН УМВС до незаконної діяльності, що у ході подальшої перевірки Службою внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України підтвердилась. Оперативники були звільнені з органів внутрішніх справ за дискредитацію. Наша позиція з прокуратурою області безальтернативна – винні повинні відповідати перед Законом.”

Микола Франтовський продовжив: “Обласною прокуратурою порушено 2 кримінальні справи, 5 колишніх працівників відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС на даний час перебувають під вартою. Про всі обставини та деталі можна буде говорити лише у судовому засіданні”.

За словами Ю.Івакіна, начальника відділу БНОН поки що не призначено, але буде проведено повну переатестацію цієї служби. “Напевно, із колишніх ніхто не залишиться. Однак я не хочу сказати, що там всі неправильні люди”, – зазначив начальник УМВС.

Загалом же, підсумовуючи роботу, керівники правоохоронних структур області звернулись черед присутніх представників засобів масової інформації до жителів Житомирщини із закликом про співпрацю у наведенні порядку, протидії злочинності та забезпеченні законності.