Чиї дитячі майданчики? Нова влада Житомира інвентаризує дитячі майданчики команди Шелудченко

Пам’ятаєте, у 2010 році в Житомирі масово, як гриби після дощу, росли дитячі майданчики. Особливо цей ріст активізувався перед виборами. Чи не у кожному кварталі у дворах багатоповерхівок кандидати від партії екс-мера Житомира Віри Шелудченко “Рідне місто” налагоджували контакт із виборцями – разом з ними у неформальній обстановці встановлювали дитячі майданчики. Робилося ж для дітей, тому така справа викликала загальне захоплення у мешкаців багатоповерхівок, чиїм дітям, справді, немає де гратися.

Вибори пройшли: частина із тих, хто ставив свої “спонсорські майданчики” стала депутатами міської ради. Але більшість – “пролетіла” повз міську годівничку… Нова ж влада, яка до встановлення цих “об’єктів дитячої радості” причетною не була і на виборах конкурувала з тими, хто ці майданчики встановлював, сьогодні без зайвих сентиментів вирішила розібратися з тим, скільки майданчиків навстановлювали під час виборів, хто їх власник, іншими словами, хто буде відповідати, якщо не дай Боже, щось трапиться.

Питання “Про реконструкцію та ремонт дитячих майданчиків у Житомирі в 2011 році” постало сьогодні першим у списку на засідання житомирського виконавчого комітету. Виявляється, значна частина майданчиків (27) в передвиборчий вересень-жовтень 2010 року встановлювалася самовільно, без відповідного затвердження, інвентаризації відповідних служб та без передачі на баланс ЖЕКів. Деякі з них не доведені до остаточного технічно-експлуатаційного стану, тобто гратися на них небезпечно. А нинішня міська влада у разі чого, відповідати за огріхи попередників, зрозуміло що не хоче.

Вибори пройшли, а добре діло залишиться, навіть якщо той, хто ці майданчики встановлював не став депутатом міської ради… Але міський голова Володимир Дебой вважає, що, якщо людина взялася за безкорисну добру справу – нехай доведе її до логічного кінця.

За пропозицією міського голови, міська рада сформує реєстр усіх дитячих майданчиків, встановлених у 2010 році з указанням осіб, або ж організацій, які причетні до їх встановлення. Якщо якийсь із майдадчиків не відповідає сертифікаційним вимогам для передачі на баланс ЖЕКу, або іншого КП, ініціатора такого встановлення зобов’яжуть за власний рахунок закінчити усі необхідні роботи. Після інвентаризації та сертифікації “спонсорські” дитячі майданчики перейдуть на баланс міста.

У ті вереснево-жовтневі дні, які передували місцевим виборам дитячі майданчики росли, як гриби після дощу

До цього процесу залучали навіть зірок естради…

Представники команди Шелудченко таким чином налагоджували контакт зі своїми виборцями

Частина з них, у тому числі й завдяки цим майданчикам, опинилася у депутатському кріслі міської ради