Intel придумав технологію-вбивцю USB

Intel представить нову технологію передачі даних – Light Peak. У мережу потрапили перші фотографії нового MacBook від Apple, що застосовує дану технологію.

Мікропроцесорний гігант корпорація Intel проводить сьогодні презентацію новітньої технології Light Peak, що дозволяє проводити високошвидкісний обмін даними між вузлами комп’ютера або між декількома комп’ютерами, повідомляє HardWarePortal.

Повідомляється, що «технологія-вбивця USB», Light Peak буде використовувати мідну проводку (оптичне волокно, як очікується, буде задіяно трохи пізніше) для швидкості передачі даних 10 Гбіт/с (у перспективі до 100 Гбіт/с) на відстані до 100 метрів, що цілком порівнянно зі швидкістю кабелів Fibre Channel і HDMI, в 2 рази швидше, ніж новітній стандарт USB 3.0, в 3 рази швидше, ніж eSATA/SATA 300, в 10 разів швидше, ніж Gigabit Ethernet і більш ніж в 20 разів швидше USB 2.0 і FireWire 400.

Light Peak буде також мати можливість запускати кілька протоколів одночасно, крім того це технологія вельми універсальна, що робить її ще більш перспективною та зручною для підключення таких пристроїв, як монітори, жорсткі диски, док-станції, принтери, комп’ютери та інші

Крім того, новинка зможе працювати з безліччю протоколів у повнодуплексному режимі, підтримує «гаряче» підключення пристроїв до портів, так що користувачі зможуть додавати їх, не перезавантажуючи своїх систем чи вузлів.

Apple, за повідомленнями веб-джерел, стане однією з перших компаній, що почали використання системи високошвидкісної передачі даних Light Peak. Apple, за наявною інформацією, почне впровадження Light Peak в поточному півріччі.

При цьому технологія, швидше за все, дебютує в продуктах Apple під іншим ім’ям. Не виключено, що система з’явиться в нових моделях портативних комп’ютерів MacBook Pro, анонс яких, імовірно, відбудеться до кінця лютого. Крім Apple, взяти на озброєння Light Peak планує Sony, не уточнюючи, втім, термінів випуску таких продуктів.

Судячи з останніх витоків, технологію Light Peak компанія Apple буде називати «Thunderbolt», причому, по всій видимості, буде поєднана функціональність Mini DisplayPort. У мережу потрапило відео і фотографії нового 13-дюймового ноутбука MacBook Pro початкового рівня і його характеристики, відзначає 3DNews.

Крім нового порту Thunderbolt, 13-дюймовий MacBook Pro одержить процесор Core i5 з частотою 2,3 ГГц, картовод SDXC і не буде мати дискретну відеокарту.

Потраплені в мережу характеристики виглядають наступним чином:

* Процесор – Core i5 @ 2,3 ГГц з інтегрованою графікою класу Intel HD Graphics 3000;

* Оперативна пам’ять – 4 Гбайт DDR3 @ 1333 МГц;

* Жорсткий диск – 320 Гбайт;

* Екран – 13,3-дюймовий, з роздільною здатністю 1280×800 точок;

* Веб-камера – HD, з підтримкою FaceTime;

* Коннектор Thunderbolt для високошвидкісного обміну даними і підключення пристроїв Mini DisplayPort;

* Картовод SDXC, Firewire 800 і два порти USB 2.0;

* Клавіатура зі світлодіодним підсвічуванням;

* Вага – 2,04 кг.

За матеріалами: 3DNews