Кримінальні новини Житомира: що трапилося минулого тижня

За минулий тиждень з 6 по 13 лютого в Житомирській області зареєстровано 198 злочинів. З них: 7 пограбувань, 129 крадіжок чужого майна та 58 випадків інших протиправних діянь. Розкрито 120 злочинів.

7 лютого до Лугинської міліції звернувся житель райцентру з заявою про те, що із господарського приміщення його домогосподарства невідомим викрадено скутер «Сузукі». Оперативники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали трьох неповнолітніх жителів райцентру, в яких викрадене вилучено.

7 лютого 58-річна жителька Київської області заявила до Ружинських міліціонерів про те, що із подвір’я її домогосподарства невідомим викрадено будівельні матеріали. Сума збитку становить 4 тисячі гривень. Дільничні інспектори міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали 51-річного непрацюючого жителя району.

8 лютого дільничні інспектори спільно із працівниками карного розшуку Баранівського РВ міліції у ході проведення оперативно-профілактичного відпрацювання у будинку 57-річного непрацюючого жителя району виявили та вилучили 6 кілограм сухих рослин коноплі, яку направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС.

9 лютого до Корольовського міліцейського райвідділу Житомира звернулась 19-річна житомирянка з заявою про те, що на сходинковому майданчику гуртожитку одного із навчальних закладів міста, невідомий, шляхом обману та зловживання довірою заволодів її золотою каблучкою вартістю 700 гривень. Працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали 18-річного місцевого жителя, який у скоєному зізнався.

12 лютого до Баранівської міліції звернувся 26-річний чоловік. Він повідомив про те, що в приміщенні кафе, власником якого є він сам, із його барсетки, що знаходилась на барній стійці, невідомим викрадено 200 гривень. Оперативники карного розшуку за підозрою у вчиненні злочину затримали 18-річного жителя райцентру.

8 лютого до Ружинського РВ звернувся 65-річний житель району з заявою про те, що із його будинку, куди невідомий проник через незачинену квартирку, викрадено мобільний телефон «Самсунг» та гроші в сумі 200 гривень. Працівники карного розшуку за підозрою у скоєнні злочину затримали 18-річного жителя району.

Ольга Кушнір, спеціаліст ВЗГ УМВС України в Житомирській області: “Літні люди – найбільш уразливі та незахищені. Попередьте своїх батьків, що проживають самотньо, особливо у сільській місцевості, про необхідність вжиття найелементарніших правил безпеки.

У першу чергу, обладнати помешкання міцними дверима та надійними замками. Залишаючи домівку навіть на нетривалий час, не забувати закривати кватирки та вікна. Перебуваючи вдома, не залишати двері своїх осель незамкненими.”