Міліціонери та зв’язківці Житомирщини об’єднали зусилля у боротьбі з крадіями телефонних ліній

Останнім часом трапляються непоодинокі випадки, коли після старань деяких «добродіїв» жителі Житомирщини залишаються цілковито відрізаними від світу – без зв’язку з рідними та, при потребі, не маючи можливості викликати медиків чи екстренні служби. В цій справі крадіїв телефонних ліній «підбадьорює» ще й підвищення у ціні металу в пунктах прийому.

Щоб «погасити» цю тенденцію та звести крадіжки ліній зв’язку нанівець УМВС України в Житомирській області спільно з працівниками Товариства «Укртелеком» налагодили тісну співпрацю, проводячи спільні заходи з питань попередження крадіжок кабелів телефонних ліній зв’язку та виявлення осіб, що вчинили даний злочин.

18 лютого в Житомирській філії ВАТ «Укртелеком» за участю керівництва Управління МВС України в області, начальників міськрайвідділів відбулася розширена селекторна нарада, на якій підвели підсумки спільної роботи за 2010 рік та затвердили план заходів на поточний рік, повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

На початку наради керівництво філії, високо оцінивши роботу правоохоронців, нагородило кращих міліціонерів, які найбільш активно сприяли захисту майна товариства, грамотами та грошовими преміями.

Зі слів начальника Служби захисту майна Житомирської філії ВАТ «Укртелеком» Руслана Антоненка, постановка телефонних ліній зв’язку під сигналізацію, оперативне реагування мобільних груп міліції і зв’язківців на випадки крадіжок кабелю були і залишаються найбільш ефективним способом боротьби з крадіями.

Як повідомив в.о. начальника УКР УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира: «Вже протягом січня – лютого цього року працівниками міліції за участю зв’язківців на території області розкрито 10 крадіжок, а за їх скоєння по «гарячих слідах» затримано 9 зловмисників. Найбільше крадіжок зафіксовано в обласному центрі, а саме 14, та вже 8 з них розкриті завдяки професійним діям груп захоплення ДСО при УМВС та працівників карного розшуку».

Отже, можна констатувати, що вдосконалена система взаємодії міліціонерів та зв’язківців вже показала гарний результат.