У Києві тисячі людей стали жертвами віртуальної фінансової афери SWB

СБУ розслідує чергову віртуальну фінансову аферу SWB, що працювала у Києві за принципом мережевого маркетингу, як відома афера «Кінгс кепітал». Засновники SWB, за словами постраждалих, колишні прихожани «Посольства Божого».

Як розповіли в СБУ, на даний момент із заявами про аферу звернулося близько 90 людей. «Зараз ми їх опитуємо і збираємо матеріали», – повідомили в СБУ. Серед постраждалих – близько 10 тисяч киян, яких обдурили на мільйони гривень, вважає адвокат постраждалих від піраміди «Кінгз кепітал» Іван Боднарук.

«Люди залишали свої квартири, машини. Брали в борг величезні суми у родичів», – сказав Боднарук. Деякі з цих людей недавно розповідали ЗМІ, як вплуталися в аферу і виявилися ні з чим. Нову піраміду, за їхніми словами, створили колишні прихожани «Посольства Божого» Сергій П. і його знайомий Віктор П. Вони відкрили проект «Економічна авоська», заманюючи віруючих в соцмагазини.

«Пастка полягала в тому, щоб отоварюватися у соцмагазині за низькими цінами, треба було спершу стати учасником програми «Соціальна авоська», заплативши 522 гривні, або запросити друзів, які згодні заплатити, – розповідали обдурені люди. – Для більшої переконливості такі магазини дійсно якийсь час працювали на вул. Попудренка і біля ст. метро «Дорогожичі».

Але все це виявилося пасткою. Зараз магазини закриті, а гроші зникли разом з керівниками піраміди ». У «Посольстві» про Сергія П. і Віктора П. нічого не знають, мовляв, церква занадто численна, пише «Сьогодні».