У Житомирі презентували новий альбом Лариси Бойко з піснями на вірші Лесі Українки

Вчора, 23 лютого, в Житомирській обласній бібліотеці для дітей відбулася літературно-музична зустріч-презентація нового альбому відомої Житомирської виконавиці своїх пісень Лариси Бойко «Живі струни для Лесі». Презентація називається «Є імена, які зорею сяють» і присвячена 140-річчю з дня народження Лесі Українки.

Сама Лариса Бойко так прокоментувала цю подію: «Це мій рідний край. Я виросла біля музею Лесі Українки в м.Новоград-Волинському. Це моя історія, моє життя. Тому для мене дуже важливе те, що є моїми джерелами, те, звідки я черпаю натхнення. Чому альбом називається «Живі струни для Лесі»? Тому що сама Леся Українка писала:

“Якби мені достати струн живих, якби той хист мені, щоб грать на них, потужну пісню я б на струнах грала, нехай скарби всі вона зібрала, ті скарби, що лежать в душі на дні, ті скарби, що й для мене таємні, та мріється, що так вони коштовні, як ті слова, що в голос невимовні».

Презентація була організована Союзом інтелектуальної еліти міста та співробітниками Житомирської обласної бібліотеки для дітей: Ельвірою Радченко, Наталією Журавської і Тетяною Данилевич. Лариса Бойко виконала кілька творів на вірші Лесі Українки і свої пісні на вірші інших авторів. На зустріч були запрошені учні 7-8 класів школи № 27 і гуманітарної гімназії № 23.

Лариса Петрівна Косач-Квітка народилася 25 лютого 140 років тому в місті Новоград-Волинському, тодішньому Звягіль і стала для всього світу Лесею Українкою. Чудові місця свого дитинства поетеса схвильовано називала «прекрасною колисковою моїх страждань». Мати – письменниця, батько – освічений юрист Петро Антонович Косач, який дуже любив літературу і живопис.

У будинку Косачів часто збиралися письменники, художники і музиканти, влаштовувалися вечори і домашні концерти. Леся грунтовно вивчила ряд іноземних мов, що дало їй можливість широко ознайомитися з класичними творами світової літератури і самій стати зіркою світового масштабу.

За матеріалами: rta-plus