Названо найбільш шановані українцями банки

Третина заощаджень громадян України зберігається в трьох банках – ПриватБанк, що належить дніпропетровським бізнесменам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову, державний Ощадбанк, і фінустанова з австрійськими «корінням» Райффайзен Банк Аваль.

Загальна сума цих вкладів становить 91,4 млрд. грн. коштів українських громадян. Такі цифри отримані відповідно до фінансової звітності банків, опубліковані на офіційному сайті НБУ, повідомляє Дело.

Так, за даними регулятора, на початок 2011 року на рахунках Приватбанку перебувало 54,8 млрд. грн. коштів населення або 19,9% всього депозитного портфеля банківської системи України.

Вклади населення в Ощадбанк на цю ж дату склали 19,5 млрд. грн. (7,1%), у Райффайзен Банк Аваль – 17,1 млрд. грн. (6,2%).

На четвертому місці за обсягами вкладів українських громадян займає УкрСиббанк, що належить французькій банківській групі BNP Paribas. Його зобов’язання перед фізособами до початку цього року досягли 12,9 млрд. грн. ( 4,7%).

Замикає п’ятірку надійних, за рівнем довіри населення, державний УкрEксімбанк. Довіра вкладників до цього банку обчислюється 12,4 млрд. грн. (4,5% ринку).