Скоїла крадіжку за кордоном, а затримана в Житомирі

Нещодавно оперативники управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області затримали 53-річну жительку обласного центру, яка перебувала в розшуку ще з 2002 року.

Взагалі то, вона вважається житомирянкою лише номінально. Жінка підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, пов’язаного із торгівлею наркотиками. Проте постати перед судом, їй, певно, ой, як не хотілося, тим більше, що покарання за таку незаконну діяльність – реальний термін позбавлення волі від 5 до 10 років із конфіскацією майна. Тож і мандрувала вона Україною, постійно змінюючи місце проживання, без малого майже десять років, проте зустрічі з міліцією не минула.

Уже не зовсім юна громадянка сусідньої держави перетнула кордон України з єдиною метою – уникнути покарання за скоєний на батьківщині злочин. У 56-річної жінки в одному з райцентрів Житомирщини проживала родичка, до неї втікачка й приїхала пересидіти лиху годину. Втім оголошена наприкінці минулого року у ріднім краї в розшук іноземка недовго тішилася примарною ілюзією недосяжності. У середині березня її було затримано працівниками міліції області у м. Малині. Наразі жінка утримується під вартою до вирішення питання про її передачу правоохоронним органам держави, громадянкою якої вона є, інформує Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Житель Червоноармійського району Житомирщини також набідокурив вдома й подався подалі. Втім далеко втекти все ж не вдалося. Чоловік у січні схибив і скоїв крадіжку з домогосподарства односельця, а уже за дві місяці його розшукали та затримали оперативники карного розшуку у м. Києві. Тепер йому доведеться все ж відповісти, що його так привабило у сусідському гаражі і чому старанно уникав спілкування з слідчим.

Загалом же, повідомив начальник управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, лише упродовж проведення на території області спеціальних міждержавних оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Розшук», працівники міліції встановили місцезнаходження 53 розшукуваних, у тому числі один із затриманих за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 5 осіб, що вчинили грабежі, по 2 – розбійні напади і дорожньо-транспортні пригоди та інше.