В “Борисполі” затримали житомирянку, що продавала дівчат у сексуальне рабство

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» працівники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, затримали 30-річну мешканку Житомира, яка займалася проституцією і продавала людей у сексуальне рабство.

За повідомленням відділу зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Київській області, затримана саме повернулася з Греції, де працювала танцівницею в нічних клубах Кіпру та надавала інтимні послуги.

З’ясувалося, що сама жінка такі послуги надавала добровільно, а своїх співвітчизників продавала в сексуальне рабство.

Раніше через Інтернет з Індонезії в правоохоронні органи Київської області звернулася 20-річна українка. Дівчина розповіла, що її знайомі запропонували їй роботу в модельному агентстві за кордоном. У аеропорту її зустріли майбутні роботодавці. У дівчини відібрали документи та змусили займатися проституцією в розважальних закладах Джакарти. З часом бідолашну залучили у боргову кабалу, позбавивши шансів вибратися із сексуального рабства.

Українські правоохоронці за допомогою Посольства Республіки Індонезії в Україні знайшли потерпілу й повернули додому. У дівчини вияснили, що роботодавцям її передала співвітчизниця з Житомира, давня знайома.

Вже доведено два епізоди торгівлі людьми, організовані житомирянкою. Порушено кримінальну справу. Її подальшу долю вирішуватиме суд. Жінці загрожує до семи років позбавлення волі.