Житомирська молодь відвідала хворих на туберкульоз дітей

24 березня 2011 року, у Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз, ініціативна молодь Житомира відвідала дитяче відділення Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру.

Протягом декількох годин організатори акції провели активні та цікаві ігри з дітьми, які перебувають на лікуванні у даному диспансері. Діти отримали масу задоволення та позитивних вражень, і запросили організаторів приїздити частіше. Також радість дітей викликали подарунки, що були передані тубдиспансеру.

– У дитячому відділені Житомирського обласного протитуберкульозного диспансеру на сьогоднішній день проходять стаціонарне лікування 60 осіб. Переважно, це діти віком від 7 до 14 років, але є і зовсім маленькі. Оскільки лікування займає доволі довгий час, за допомогою ігор ми намагалися показати як весело та дружньо можна йти до перемоги над хворобою – зазначив Максим Салтанюк.

Олександр Кузьменко, організатор акції: «Справа в тому, що сьогодні пересічні громадяни не думають про те, що існує така проблема як туберкульоз, і вважають що це стосується тільки бідних, незахищених верств населення чи людей, що знаходяться в місцях позбавлення волі. Ми усі знаходимось в групі ризику, а діти – сама вразлива частина група.»

Також в акції взяв участь студентський профком Житомирського державного університету ім. І. Франка, якій очолює Олег Антонов. Напередодні акції студенти цього закладу зібрали канцелярське приладдя та іграшки, які також передали в дитяче відділення тубдиспансеру.