Найнезвичайніші місця на Землі

У даній підбірці розказано про найбільш незвичайні куточки нашої планети. Незвичні вони своїми ландшафтами, побачивши ці фотографії можна подумати, що ці місця знаходяться на якихось інших планетах, в інших галактиках, але ніяк не на Землі. Найдивовижніше те, що початкове враження помилкове – наша планета здатна дивувати нас, постійно подаючи нові сюрпризи і загадки.

Почнемо мабуть з самої неземної ділянки нашої планети – Сухих долин в Антарктиці. Ця пустеля унікальна тим – що це найсухіше місце на землі. Тут не випадало ніяких опадів протягом декількох мільйонів років. Це місце по своєму клімату найбільш наближене до Марса, тому представляє особливий інтерес для NASA. Тут проводяться випробування марсоходів, ведуться масштабні дослідження в усіх напрямках. Це єдина частина Антарктиди, не покрита льодом. У долинах знаходиться замерзле озеро з надзвичайно солоною водою, під льодом були виявлені таємничі бактерії і організми – ця знахідка стала підтвердженням теорії про те, що життя на Марсі існує.

На другому місці розташувався острів Сокотра – пейзажі цього острова унікальні, і походять більше на інопланетні. Острів географічно ізольований від Африки протягом 6 мільйонів років, переповнений безліччю надзвичайно рідкісних різновидів флори і фауни – третина з них ендемічні й зустрічаються лише тут. Незважаючи на гарячий і сухий клімат тут росте безліч дивовижних і красивих рослин, багатьом з яких близько 20 мільйонів років.

Далі в списку “Найнезвичайніші місця на Землі” знаходитися кар’єр Ріо Тінто в Андалусії, Іспанія. Величезні кар’єри Ріо Тінто створюють ірреальний, схожий на місячний пейзаж. Кар’єри названі на честь однойменної річки, що протікає тут, і вимиває корисні копалини з величезних кратерів. Видобуток тут вівся впродовж багатьох століть, тому річка забарвилася в яскраво червоно-оранжевий колір, її кислотність і насиченість металами просто зашкалює. На даний момент видобуток в цьому регіоні припинений, а Ріо Тінто приваблює в Андалусію натовпи туристів і фотографів.

Йдемо далі, ще є, чим вас здивувати:) Можна посперечатися, що ви ніколи не чули про Плямисте озеро, і тим більше не бачили таких приголомшливих пейзажів. Розташоване озеро в Британській Колумбії, Канада. У залежності від погодних умов і пори року озеро кристалізується, і забарвлюється в певний колір. На озері утворюється безліч “плям” – кіл з мінералів. Це найбільша в світі концентрація сульфату магнію (солі Епсома), кальцію і натрію, а так само срібла і титану. Це місце є священним у корінних індіанців Канади, і знамените своїми лікувальними властивостями – за це йому було дано назву Клілук.

Ще один незвичайний пейзаж – найбільше в світі солоне озеро, Солончак Уюні. Це красива область з величезною солоною пустелею, діючими вулканами, великими островами кактусів і гейзерами. По поверхні озера можна покататися на джипі – помилуватися незвичайною, місцями неземною красою цього місця. Солончак Уюні добре проглядається з космосу, і є однією з точок для калібрування супутників.

У Бразилії є ще одне незвичайне місце – Валі та Луа, що в перекладі означає Місячна Долина. Це гірське формування, вимите водою, з природними плавальними басейнами. Розташований Вале та Луа в бразильському лісі Chapada і є одним з найстаріших на планеті гірських формувань, що складаються з кварцу і кристалів.

Незвичайні місця є і в Японії. Це Кривавий ставок, один зі знаменитих джерел Беппу. У цьому місті знаходяться дев’ять незвичайних джерел-гейзерів, але найвідоміший серед них – Кривавий ставок з гарячою водою яскраво-червоного кольору. Такий колір обумовлений високим вмістом заліза у воді. Цей ставок ще й самий фотогенічний серед усіх джерел.

На восьмому місці в списку кам’яний ліс Шилін в Китаї – приголомшливий зразок карстової топографії. Скелі складаються з вапняку і сформовані водою, що зруйнувала все крім цих стовпів, схожих на дерева. З часів династії Мінг кам’яний ліс Шилін відомий, як “Перше чудо світу”

Чергове диво природи – Структура Рішат в Мавританії. Її ще називають Око Сахари. Рішат в діаметрі становить близько 30 миль, і видно з космосу. Формування, як спочатку думали, утворилося в результаті падіння метеорита, але сучасні геологи вважають, що структура Рішат – результат ерозії. Причина його круглої форми – усе ще загадка, над якою б’ються вчені всього світу.

Знамениті ворота в Пекло – Дарвазе в Туркменістані, також потрапили до цього списку. Це місце лякає своєю міццю, тисячами тонн лави і жаром, що походить із надр Землі. Знаходиться палаючий кратер у середині пустелі Каракуми, його діаметр – 60 метрів, а глибина 20 метрів. За своєю суттю – Дарвазе це газовий колодязь, і історія його відкриття досить цікава. Дослідники бурили тут свердловину, щоб видобувати газ, але в результаті відкрилася ця величезна прірва, газ довелося підпалити щоб ніхто не отруївся.

Замикають список найбільш незвичайних місць на землі крижані печери Ейсрайзенвельт. Ці печери відрізняються від будь-яких інших печер своєю крижаною незвичністю. Потрапивши сюди відчуваєш себе в якомусь іншому казковому світі. У світі існує безліч крижаних печер, але печери Ейсрайзенвельт – найбільші серед них. Їх загальна протяжність складає 40 кілометрів, і для відвідування відкрита лише невелика частина. Але навіть цього вистачає, щоб тисячі туристів щодня захоплювалися величчю і незвичністю цього місця.

За матеріалами: ПЛ

C помощью сети турагентств “ДАТУР” Вы можете посетить все эти места.

Адреса офисов ДАТУР:

г. Житомир, ул. Киевская, 79
г. Житомир, ул. Киевская, 25

Телефоны: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06

Оксана Козловская 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Виктория Казмирчук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артём Козловский 063-63-68-262 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net
Елена Булах 063-20-33-147 elen___@bigmir.net

г. Винница, ул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.
doc.mar@mail.ru

Для заказов по Киеву и Украине 063-63-68-262 Артём, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua