У яких компаніях мріють працювати європейці

Вибір жителів Європи кращого роботодавця Старого світу призвів до несподіваних результатів. Австрійці, наприклад, мріють працювати у Федеральній інспекції винних погребів, швейцарці – у компанії з установки ліфтів, а італійці хочуть збирати FERRARI. Але безумовним лідером практично у всіх країнах Європи стала компанія Microsoft.

Компанію Білла Гейтса можна визнати кращим роботодавцем Європи – практично у всіх країнах Старого Світу Microsoft увійшла у п’ятірку компаній, в яких мріють працювати європейці.

Найбільшого успіху виробник софта добився в Австрії, де Microsoft в 2011 році визнана кращим роботодавцем. Компанії оцінювалися самими працівниками по 59 критеріям. Всього в Австрії було опитано 15 000 службовців 60 підприємств.

Премію Great Place to Work 2011 компанія Білла Гейтса отримала серед роботодавців з штатом більше 250 чоловік. Крім того, як пише news.at, Microsoft також була нагороджена спеціальним призом “Єдність сім’ї і професії” за заходи, спрямовані на суміщення інтересів сім’ї і роботи.

Небайдужі до Microsoft виявилися й італійці. Опитування 7 000 працівників в 150 компаніях показав, що 64% респондентів були б не проти працевлаштуватися в місцеву філію компанії Біла Гейтса, пише Il Sole 24 Ore. Щоправда, найбільше жителі Італії мріють працювати на Ferrari – вони вважають, що тільки там їм не страшні фінансові кризи, так як уявити собі банкрутство виробника спорткарів просто неможливо.

А ось швейцарці й німці пов’язувати свою долю з творцем Windows не хочуть. Найпривабливішим роботодавцем Швейцарії, наприклад, стала ліфто-ескалаторна компанія Schindler. Як говориться в огляді Corporate Research Foundation, швейцарський установник ліфтів лідирує за такою категорією, як топ-роботодавець в області навчання і розвитку, пише euromag.ru.

Серед інших кращих роботодавців Швейцарії називаються Цюріхський кантональний банк, компанія з фінансових і страхових послуг AWD, машинобудівне підприємство Buhler Uzwil, а також Siemens, HSBC Private Bank, Helsana і National Suisse.