Весна в Житомир прийде на Великодень

Непогода, здається, йти з України не має наміру. Не встигло весняне сонечко вийти з-за зимових хмар, як країну стало заливати дощами, а у Житомирі, Києві, Львові вчора йшов сніг! Хоча синоптики нам говорили раніше, що зимових опадів вже бути не повинно, тільки рідкісний дощ …

«Так, ми чекали сніг на цих вихідних, – розповів директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. – Але довго це тривати не буде. 13-14 квітня пройде фронт із заходу – по Україні пройдуть дощі. А після 14 квітня опадів ми не очікуємо».

ДЕ ВЕСНА? За словами Кульбіди, холодна погода збережеться до 12 квітня включно: «А 13-го почнеться потепління, – пояснює він. – Воно буде проходити плавно. Денна температура підвищиться до 9-14 градусів по Україні. З 20-х чисел слід очікувати вже більш істотного, весняного потепління».

За даними сайту «Гісметео», до кінця тижня у Житомирі буде вдень до +9-11 і дощі. А наступного тижня стане тепліше – у середньому 15 вище нуля. Найспекотнішим днем обіцяє бути передпасхальна субота, 23 квітня, така ж погода збережеться і на Великдень: +20 градусів.

НАРОДНИКИ. Зауважимо, що сценарії розвитку погодних подій Гідрометцентру і народного синоптика з Луганська Леоніда Горбаня дуже схожі, з різницею лише в тому, що в кінці квітня він пророкує невелике похолодання. За його розрахунками з 3 по 13 квітня по Україні середня температура 10-14 градусів тепла, а з 14 по 20 повинна піднятися до 17 градусів, але далі, аж до 5 травня, буде трохи холодніше – до 9 вище нуля, а потім, до кінця місяця, до 15-20 градусів тепла. Тобто, за його даними, тепла весна прийде, швидше, в травні.

За даними «Гісметео», на травневі свята у Житомирі вдень буде до 22 градусів тепла.