З нагоди ювілейного Дня космонавтики в Житомирі погасили ювілейну поштову марку

Після того, як до підніжжя пам’ятнику Сергієві Корольову у Житомирі були покладені квіти на честь 50-ї річниці першого польоту людини у космос, до якого наш земляк мав пряме відношення, у приміщенні Музею Космонавтики вже чекали представники житомирської філії “Укрпошти”.

Мала відбутися визначна подія – спецпогашення нової поштової марки, виготовленої на честь сьогоднішньої дати. Зрозуміло, що погашати марку повинні бути ті ж самі постаті, які у першому ряді поклали квіти до підніжжя пам’ятнику Сергієві Корольову. Тобто Сергій Рижук (губернатор), Володимир Дебой (мер), Йосип Запаловський (спікер облради).

Прибувши до музею, чиновники разом з усіма відвідувачами поклали квіти до ще одного пам’ятнику Сергієві Корольову в Житомирі, який розташований через дорогу від будинку-музею Сергія Корольова. Потім відбулася хвилююча для усіх фалателістів процедура спецпогашення ювілейної поштової марки.

Як це було, бачив Репортер Житомира

Спочатку покладання…

… потім гімн України

… перед самим входом до Музею Космонавтики Сергій Рижук, неочікувано, звернув увагу на дівчат. :)))

Всередині працівниці “Укрпошти” здійснювали останні приготування до історичного моменту спецпогашення ювілейної марки

Найцікавіше – дітям!

На що людина тільки не йде заради науки…

Володимир Нікулін, генеральний директор асоціації «Житомирський моноліт», якій доручено будівництво фондосховища та планетарію музею Космонавтики у Житомирі продемострував історичну поштову марку, випушену з нагоди 20-річчя польоту Юрія Гагаріна у космос

Історичний момент. Згідно традиції, першу марку погашають одночасним натиском осіб, яким випала честь здійснити цю процедуру

Філателісти у захопленні, а на увесь світ розлетиться вістка про цей славетний день, який сьогодні так гучно відзначає Мала Батьківщина Сергія Корольова – Житомир!