В лісах Житомирщини оголошено високу пожежну небезпеку

З настанням сухої та спекотної погоди різко зросла небезпека виникнення лісових пожеж в лісах області!

Протипожежні підрозділи державних підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства переведені на посилений режим несення охорони лісів. Про це Репортер Житомира інформує Прес-служба ЖОУЛМГ.

В нашому регіоні за погодними умовами рівень пожежної небезпеки в лісах зріс до третього, четвертого, а місцями – п’ятого класу (надзвичайна пожежна небезпека).
Незважаючи на всі профілактичні заходи, в лісах управління з початку року виникло 14 випадків загорянь, більшість із них – результат необережного поводження з вогнем населення. Вогнем пройдено майже 28 гектарів насаджень, збитки складають більше 18 тисяч гривень.

Лісівники закликають громадян не нехтувати правилами безпеки поведінки в лісі. Адже необачно кинутий недопалок, іскра від багаття, пустощі з вогнем можуть стати причиною масштабних лісових пожеж, які надзвичайно важко ліквідувати.

Обласне управління лісового та мисливського господарства звертає увагу громадян на те, що згідно з законодавством, порушення вимог пожежної небезпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.