В’ячеслав Піховшек у Житомирі: “Мене за ці роки стільки разів звинувачували у корупційності, що мої відповіді мають бути короткими, як на допиті у прокурора”

Сьогодні Житомир на запрошення Комітету виборців України відвідав відомий з часів “екс-екс-Президента України” журналіст В’ячеслав Піховшек. Тоді його всі добре запам’ятали зі своєю програмою “Епіцентр” на 1+1 як рупора владної пропаганди.

Піховшек абсолютно не цурається свого минулого і каже, що від Леоніда Кучми навчився багато чому доброму. Те, що проти Кучми порушили кримінальну справу, відомий журналіст називає бажанням прокуратури довести нарешті справу Гонгадзе до кінця. Згадуючи президентську передвиборчу кампанію 2004 року визнає, що проти вже екс-президента Ющенка, справді, чинилися беззаконні дії зі сторони влади, аж до його усунення. Піховшек каже, що ніхто (ні нинішня влада, ні опозиція) не зробив висновки з тих подій, а тому вони, на жаль, можуть повторитися.

Піховшек – дуже неоднозначна постать і його позицію прослідкувати доволі складно. Каже, що є прихильником Партії Регіонів і Президента Януковича, зауважуючи, що нинішній Президент, на відміну від його попередника Віктора Ющенка, більш рішучий, морально впевненіший і взагалі щось робить у країні для добра кожного її громадянина… і у той же час наголошує, що керівник держави сьогодні не може стримати апетити представників різного роду політичних кланів і груп впливу, які існують у Партії Регіонів.

Наприклад, на запитання від кореспондента Репортер Житомира, яким чином він оцінює економічні прогалини держави у аграрній сфері, зокрема, скандал з китайської гречкою для аграрної “житниці” Європи, як прикре недорозуміння, чи як абсолютну безпорадність та недолугість влади та Президента, який її очолює, Піховшек сказав, що не одне, ні інше. “Гречана проблема” стала результатом бажання певних людей з оточення Януковича “увірвати” надприбуток, навіть за рахунок пониження рейтингу та авторитету правлячої партії. – каже пан В’ячеслав.

Так яка ж влада при цьому, сильна чи слабка, і який Президент при цьому, який не може втримати в певних рамках своїх же підлеглих, сильний чи слабкий? Незрозуміло. Взагалі Піховшек говорив мало і часто висував абсолютно контраверсійні тези. Як він сам сказав: “Мене за ці роки стільки разів звинувачували у корупційності, що мої відповіді мають бути короткими, як на допиті у прокурора”.