Повстання селян на Житомирщині (відео)

Селяни Радомишльского району йдуть війною на бізнесменів, які зібралися поряд з їхніми оселями та городами здобувати доломіти.

Розробку нового кар’єру селяни називають екологічною катастрофою. Вони стверджують, якщо каменоломня тут таки буде, то вони залишаться без води, а у радіусі 50 метрів постане пустеля.

У 70-х роках тут уже добували доломіти. Тоді в криницях у селах почала зникати вода, а люди все частіше почали хворіти на рак. Професор геології розповідає, що тут родовища доломітів просто унікальні, але побоювання людей підтверджує.

Селяни ходять у личиках, а під ногами золото – запевняють інвестори. Поки що вони проводять геологічну розвідку. Кажуть, що родовища білого кристалічного каменю дуже потрібні металургійній галузі та будівництву. Родовищ доломітів в Україні не багато, тож вони готові вкласти 20 мільйонів євро, але не раніше ніж за 2 роки.

Інвестори обіцяють селянам нові дороги та ремонт школи, але селяни не вірять в золоті гори, мовляв їх обманюють не вперше. Адже ліцензію на розробку родовища інвестори отримали незаконно – за підробним рішенням сільради. Людям тоді не сказали ні слова.

Зараз селяни вимагають припинити всілякі роботи на родовищі, якщо ні – обіцяють силою вигнать інвесторів із села.

За матеріалами: тсн