В Житомирській області прокуратура викрила “точки липового техогляду”

Прокуратура припинила незаконну діяльність лабораторій для діагностики автотранспорту

Прокуратурою Житомирської області встановлено порушення у діяльності підприємця з міста Макарів Київської області, що надавав послуги з проведення технічного огляду автотранспорту. Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба прокуратури Житомирської області.

Встановлено, що впродовж 2010-2011 років у діагностичних лабораторіях, розташованих у місті Радомишль, смт. Попільня та селі Гальчин Андрушівського району, обстеження транспортних засобів проводилися без використання вимірювальних приладів і відповідних замірів параметрів. На підставі такого «обстеження» власники транспорту отримували (при вартості діагностування 130 грн.) офіційні протоколи про те, що їх транспорт пройшов необхідну діагностику.

Як повідомив заступник прокурора Житомирської області Володимир Сагадін, незаконну діяльність вдалося встановити під час одночасної прокурорської перевірки, коли з’ясувалося, що усі три технічні лабораторії не працювали і були зачинені.
До того ж встановлено, що до державного підприємства «Житомирстандартметрологія» на кожну окрему лабораторію надано заяви, у яких значилася одна і та ж діагностична техніка, якою нібито виконували діагностику у трьох лабораторіях, розташованих у різних місцях на стаціонарній основі.

Зважаючи на те, що лабораторії не забезпечували належного технічного огляду та не встановлювали відповідність транспортних засобів нормативам безпеки дорожнього руху, прокуратурою області припинено незаконну діяльність підприємця.

На даний час органами прокуратури області проводиться перевірка щодо внесення службовими особами до офіційних документів, протоколів огляду транспортних засобів завідомо неправдивих даних.