Найкрасивіші фонтани у світі (фото, відео)

Фонтани служать справжньою прикрасою для будь-якого міста. Якими б вони не були: високими, маленькими, танцюючими або співаючими, фонтани завжди привертають до себе людей. А жарким літом ніщо так не дає освіжиючу прохолоду, як бризки фонтану.

У світі с6поруджено безліч фонтанів, дізнаємося ж про найбільш красиві і вражаючі з них.

Перше місце в цьому списку зайняв фонтан у вигляді кратера вулкана в Абу-Дабі. Фонтан-вулкан – відома пам’ятка столиці ОАЕ, розташована на набережній Корніш.

Усередині фонтан підсвічується помаранчевим світлом, що створює враження викидів з кратера лави, а вночі фонтан виглядає особливо вражаюче.

Один з найкрасивіших фонтанів Америки знаходиться в Лас-Вегасі – це танцюючий фонтан “Bellagio”. Щовечора фонтан починає свою виставу. Фонтан «танцює» під музику відомих оперних (і не тільки – в репертуарі є і Мадонна, і Елтон Джон, нарівні з Паваротті, Бочеллі та іншими) співаків.

1175 струменів води, 80 метрів заввишки, 4500 ламп підсвічування і 40 мільйонів доларів на його створення. На це дивовижне шоу на березі великого штучного озера, з’їжджаються туристи з усього світу. Це варто бачити.

У Римі фонтани вражають своєю величчю і розкішшю. Найзнаменитіший з них – фонтан Треві. Фонтан являє собою чудову сцену, в центрі якої бог Океан в раковині-возі, запряженому двома морськими ковзанами. Шлях між скелями їм вказують тритони.

Дно фонтану всипане монетами: за давнім повір’ям, туристи, охочі повернутися в Рим, повинні, стоячи спиною до фонтану, кинути монетку правою рукою через ліве плече. За неофіційними підрахунками, туристи в день залишають на дні басейну до півтори тисячі євро – і це незважаючи на офіційну заборону! На щастя, всі виловлені з басейну гроші йдуть на благодійність.

В Італії, в старовинному місті Тіволі є фонтани, які знамениті на весь світ, у тому числі і завдяки своїй давнині. “Фонтан Дракона”, розташований у віллі д”Есте, наприклад, був побудований в 1572-му році.

Парки і фонтани Тіволі є прабатьками для багатьох фонтанів по всьому світу, але і зараз залишаються одними з найкрасивіших на всій планеті.

Світло-музичний фонтан у Барселоні під назвою “Чарівний” справді можна назвати одним з чудес світу. Цей фонтан був побудований як завершальний штрих до Всесвітньої Виставки 1929 року.

Інженером будівництва був Карлес Бунгас. Шоу, що проводиться цим фонтаном, запам’ятовується надовго – візуальна і звукова частина вистави на найвищому рівні.

Один з найвищих фонтанів у світі розташований в Женеві. Його висота 140 метрів, а швидкість викиду води становить 200 км/год.

Цікаво, що спочатку фонтан розташовувався вище по річці Рони і був мало відомий. Але варто було владі міста перенести його ближче до центру міста і зробити з нього туристичний атракціон, і тепер без цього фонтану Женеву уявити неможливо.

Великий каскад Петергофа в Пітері – унікальна фонтанна споруда, одна з найкрасивіших у світі архітектурних споруд. Великий каскад складається з трьох самостійних сходових каскадів з сімнадцятьма водоспадними щаблями й об’єднуючого їх гроту.

Прикрашають каскад 37 статуй, 29 барельєфів і більше 150 дрібних декоративних прикрас. Незабутнє враження справляють 64 фонтана ансамблю Великого каскаду, які одночасно викидають 142 струменя води самої несподіваної форми. На всіх відвідувачів він справляє зачаровуюче враження.

Фонтан-пам’ятник “Дружба народів” в Москві – один із символів столиці. Фонтан радує нас своїми струменями з 1954-го року, побудований він був під керівництвом архітекторів К.Т.Топурідзе і Г.Д.Костянтиновського.

Цифри його характеристик вражають: наприклад, об’єм чаші фонтану близько 4000 кубометрів, кількість струменевих насадок близько двох тисяч. Воістину монументальна споруда! Cистема управління фонтаном дозволяє створювати різні малюнки за допомогою струменів, адже максимальна їх висота – 24 метри, це так звані «парадні струменя». На жаль, зараз фонтан майже завжди працює в звичайному режимі. Система майже повністю зношена і їй потрібна реконструкція.

Компанія WET Design в Дубаї побудувала не тільки величезний фонтан, але і найдорожчий у світі. Споруда грандіозного фонтану обійшлася в 217 мільйонів доларів. Сам фонтан розташований на території престижної забудови Burj Dubai неподалік від рекордно високого хмарочоса Burj Dubai і величезного торгового центру Dubai Mall.

Cтруй фонтану досягає приблизно 152 метрів у висоту, а вода підфарбовується 25 кольоровими проекторами і 6600 кольоровими ліхтарями. Про будівництво фонтану в Дубаї було оголошено в червні минулого року разом з конкурсом на кращу назву для нової пам’ятки. 15 конкурсантів, які запропонували назву «Dubai Fountain», поділили між собою приз у 100 тисяч дирхамів, або близько 27 226 доларів.

Говорячи про найкрасивіші фонтани не можна обійти стороною і столицю України Київ. У цьому місті безліч різних фонтанів, але мало не одним із символів Києва став фонтан “Кульбаба” на Хрещатику. Фонтан цей невеликий, але своєю незвичайною кулястої формою у вигляді кульбаби дуже полюбився киянам та гостям міста.

На жаль, в одній статті не представляється можливим перерахувати всі фонтани, що заслуговують увагу. В світі ще дуже багато шедеврів архітектури, основою яких є вода.

Адреса офисов ДАТУР:

г. Житомир, ул. Киевская, 79
г. Житомир, ул. Киевская, 25

Телефоны: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06

Оксана Козловская 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Виктория Казмирчук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артём Козловский 063-63-68-262 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net
Елена Булах 063-20-33-147 elen___@bigmir.net

г. Винница, ул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.
doc.mar@mail.ru

Для заказов по Киеву и Украине 063-63-68-262 Артём, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua