Непорозуміння молодих людей ледве не привело до трагедії

23-го липня 21-річна житомирянка зі своїм хлопцем та друзями святкувала Христини свого п’ятимісячного сина. Як молодь гуляла у крихітній кімнаті господарки, чули усі жителі одноповерхового будинку, що розташований у місті Житомирі, по вулиці Корольова.

У довоєнні часи його будували на чотири родини. Сьогодні помешкання перебудовані, перегороджені простінками, і містять за пропискою вже 12 сімей. Як часто буває у таких випадках, свято затягнулося далеко за північ і… закінчилося скандалом. Молодий чоловік господарки приревнував свою пасію до одного з гостів. Слово до слова, почалася бійка, в якої, як водиться, переможців не було, були постраждалі.

Господарка, відчуваючи відповідальність за наслідки свята, близько четвертої години ранку супроводила постраждалих до травмпункту. Тим часом її друг-залицяльник, ображений на подругу, залишився у кімнаті один…

На початку п’ятої години чоловік з сусідньої квартири, що мала окремий вихід, але примикала до вищезгаданої, прокинувся від запаху диму. Підозра одразу впала на «веселу» компанію. Виглянувши у двір, він побачив, що з вікна сусідів йде дим. Чоловік не вагаючись побіг до них. Двері були не замкнутими, кімната повна диму. Коли двері відкрилися, до помешкання потрапило повітря, палахнула дитяче ліжечко, вогонь побіг по стінам та стелі, кидаючись на домашні речі.

На щастя, на самому початку «святкового вечора» маленького винуватця цього свята передали його бабці, яка мешкала у сусідній квартирі. «Народний рятувальник» розбудив їх та вивів на двір. Декілька дорогоцінних хвилин мешканці будинку, які дуже переполохалися, витратили на те, щоб згадати як зателефонувати пожежним. О 04:30 рятувальники отримали виклик, через три хвилини три бойових розрахунки тягнули рукава до осередку пожежі.

У постраждалій квартирі вигоріли всі домашні речі, документи, як особисті, так і ті, за якими молода мати повинна отримувати грошову допомогу на дитину. Закопчений загальний коридор, горище, але інші оселі вдалося врятувати. Таку картину побачили господарка і її друзі, з якими вона повернулася з лікарні. Святкування отримало логічне завершення. За твердженням постраждалої, причиною загорання став підпал, який скоїв ображений шанувальник. Сусіди допускають, що самі учасники вечірки могли під час сварки кинути кудись не загашений недопалок, або перевернути попільничку. Фахівці МНС з цим розбираються.

Тільки завдяки чутливому сну сусіда та щасливому випадку не сталося трагедії – вогонь не встиг охопити усю стареньку будівлю, не задихнулася бабця з маленьким похрещеним від чадного газу.

Начальник обласного Управління МНС Ігор Нікітчук нагадує: частіше всього надзвичайні випадки трапляються там де п’ють!

Всього за тиждень на пожежах загинуло четверо людей, інформує прес-служба УМНС України в Житомирській області.