Попри те, що над Житомирщиною вирують зливи – горять ліси

19-го липня внаслідок складних погодних умов (сильний вітер та дощ) у населених пунктах Серби та Потайки Ємільчинського району аварійні дерева впали на будівлі та перекрили рух автотранспорту на шляхах місцевого значення. На допомогу місцевому населенню по звільненню двох будинків від дерев, що на них впали, та розчищенню проїжджої частини від восьми дерев були задіяні рятувальні підрозділи.

20-го липня через буревій на території Овруцького району (Першотравнева та Покалівська селищні ради) повалено 4 опори електропередач, пошкоджені підвідні лінії до двох трансформаторних підстанцій, які забезпечують електроенергією насосну станцію та місцеву лікарню, суттєво пошкоджено дах Першотравневої ЗОШ, дах будинку культури, повалено 10 дерев. Овруцькою РДА проведено позачергове засідання комісії ТЕБ та НС по встановленню обсягів пошкоджень та завдань щодо їх ліквідації.

Протягом 22-24-го липня у чотирьох кварталах лісу Повчанського та Довбишського лісництв, при чому в одному з них чотири рази, виникало загорання лісової підстилки. Вогнем загалом було охоплено майже 7 га території. На гасіння пожеж залучались сили та засоби ДП «Лугинське ЛГ» та ДП «Баранівське ЛГ». Причиною загорань можливо були блискавки, інформує прес-служба УМНС України в Житомирській області.