«Свободі» надали дозвіл на виготовлення пам’ятного знаку полеглим за Україну націоналістам

Націоналісти Житомира мають надію на логічне завершення процесу одного з перших запланованих вшанувань учасників національно-визвольних змагань – житомирян.

22 липня виконком Житомирської міської ради надав дозвіл на розроблення проектно-дозвільної документації для спорудження пам’ятного знаку на місці загибелі видатних діячів ОУН Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, що загинули 30 серпня 1941 року в Житомирі внаслідок теракту.

«Прикро, звичайно, що через бюрократичні зволікання вже не встигаємо до семидесятиліття з дня загибелі. Дивує те, що маємо Українську соборну самостійну державу, а людей, що боролись та згинули за неї, визнати не бажаємо», – сказав заступник голови міської «Свободи» Юрій Градовський.

Подібна пам’ятка має бути першою в місті, позаяк дійсно до вшанування очільників ОУН, які жили або загинули у Житомирі, чиновникам байдуже.

«А це Олег Ольжич, Омелян Сеник, Роман Марчак та Микола Сціборський. Натомість посилено проводиться пам’ятникування ватажків області совєцького періоду, на пам’ятник одному з яких виділено 800 тисяч гривень, іншому на встановлення погруддя – 163 790 гривень, для встановлення меморіальної дошки – 91 450 гривень», – веде далі Юрій Градовський.

Нагадаємо, що вшанування видатних житомирян-націоналістів було одним з пунктів передвиборчої програми міської організації до Житомирської міської ради. Всі витрати з проектування та спорудження покладаються на Житомирську міську організацію ВО «Свобода», тобто з міського бюджету не виділятиметься жодної копійки.