Телеглядачам замість футболу безкоштовно покажуть хокей

Незабаром подивитися український спорт по телевізору можна буде в кожному селі. От тільки замість улюбленого футболу доведеться звикати до давно забутого хокею.

У мережу ефірного цифрового мовлення компанії «Зеонбуд» може потрапити новий безкоштовний спортивний загальнонаціональний канал «Хокей», а ось телеканалу «Футбол», який транслює телевізійне підрозділ СКМ, не судилося опинитися в загальнонаціональному ефірі.

Нагадаємо, що 22 липня Національна рада з питань ТБ і радіомовлення завершила прийом заявок на «місця» в цифровій ефірній мережі компанії «Зеонбуд». Вона почне роботу в комерційному режимі в вересні цього року і охопить більшу частину України. Згодом аналогове ТБ в країні буде вимкнено.

«Телеканалу «Футбол» не буде. Власники, ймовірно, все-таки хочуть поширювати його на платній основі через кабельні мережі або через супутник. Напевно, вони вважають, що футбол, це така «фішка», яку можна продавати», – сказав співрозмовник в «Зеонбуд». «Ми вирішили, що самий вірний шлях розвитку для цього каналу – це баланс між отриманням доходів від реклами і доходів від кабельних операторів», – заявили в прес-службі СКМ.

«Зате, напевно, буде канал «Хокей». Президент недавно озвучував серйозні завдання з відродження хокею в країні», – зазначає «зеобудівець».

Нагадаємо, що президент на одній з недавніх прес-конференцій вже згадував про необхідність відродження цього померлого в країні виду спорту. «Ми розраховуємо на те, що Україна буде і хокейною державою», – заявив Віктор Янукович.

Як очікується, телеканал буде готовий до січня-лютого 2012 року.

Генеральний директор телеканалу TVi Микола Княжицький сумнівається в тому, що «Хокей» зможе окупати себе за рахунок реклами, – його доведеться дотувати. «У нас розвинені такі види спорту, як футбол чи бокс. Якби були такі канали, то глядачів у них було б напевно більше, ніж у хокею. Адже у нас є брати Кличко і серйозні досягнення у футболі. А що стосується хокею, то, напевно, люди, які жили в СРСР і були уболівальниками, віддали б перевагу каналу. А ось молоді люди, як мені здається, не сильно-то захоплюються і вболівають за цей вид спорту», – зазначає менеджер.

Слід додати, що «Хокей», ймовірно, виявиться не єдиним спортивним загальнонаціональним безкоштовним каналом. Як відомо, «Інтер» подав заявку на «Спорт ТВ». Таким чином, каналів цієї спрямованості має бути вже, як мінімум, два.

Варто зазначити, що як спортивні канали, так і деякі інші зможуть транслюватися на території країни у високій роздільній здатністі. «Я знаю, що вже є близько 15 програм, представники яких написали, що хочуть вести мовлення в HD (High Definition)», – повідомив представник «Зеонбуд».

За матеріалами: “Коментарі”