У Житомирі депутати від ВО “Свобода”, на відміну від Володимира Дебоя, підтримали заяву львівських колег

Житомирські “Свободівці”, на відміну від міського голови Володимира Дебоя, підтримали звернення депутатів Львівської міської ради, у якому йдеться про те, що влада застосовує політичні репресії.

Заява депутатів від ВО «Свобода» у Житомирській міській раді:

Сьогодні українці живуть наче в колонії, де існують режим і правила, установлені окупантами-колонізаторами. І це напередодні 20-ї річниці Незалежності України! Задекларовані існуючою владою свобода слова і волевиявлення тепер вже перестають бути не тільки реальністю, а й мрією патріотів України. Бо існує чітка позиція – або ти з нами, або проти нас! Якщо проти – тебе знищують. Спочатку морально, потім економічно, зрештою фізично.

Так, саме фізичними стають розправи з політичними опонентами існуючого устрою, інакше як назвати виклики на допити в силові структури, грубі та безпідставні саджання в СІЗО, прослуховування телефонних розмов, міліцейські перевірки та прокурорську «пильну увагу» до наших побратимів? Причому вже немає різниці чи це на сході, чи це в центрі, чи на заході України – репресії всюди однакові, за одним шаблоном.

Прикладів безліч. Молоді Ганна Сінькова, Едуард Андрущенко на власному досвіді відчули, що таке «політичні» грати. Відкриті десятки кримінальних справ прости «свободівців», після подій 9 травня за гратами опинилися вісім наших побратимів-однопартйців. Це не поодинокі історії, це – система. Через жорна владного режиму нині проходять такі політики як Юлія Тимошенко, Юрій Луценко та інші. У зв’язку з цим наші колеги із Львівської міської ради публічно виступили проти політичних репресій.

Ми, депутати Житомирської міської ради від ВО «Свобода», також категорично проти виступаємо вибіркового застосовування закону проти екс-посадовців та українських патріотів. І закликаю усіх депутатів Житомирської міської ради на найближчій сесії прийняти відповідне звернення протистояти окозамилюванню влади, яка під виглядом розправ провадить антинародні реформи.

Люди живуть під страхом бути покараним за все, що розходиться не тільки з діями, а й з думками окупаційної влади! Та страхом націю не зломити, Україну страхом не знищити, бо роками і віками доказано – не було такого та й не буде!
Ми сьогодні заявляємо: досить знущань над українцями, досить політичних репресій та політичного тиску на патріотів нашої держави – терпець українця унікальний, але не безмежний. Страшне горе спіткає того, хто вирішив провести експеримент цькування і поневолення Української нації!

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, житомирський міський голова на сайті міської ради підписався під зверненням міських голів до депутатів місцевих органів влади з закликом до львівських депутатів не здійснювати тиск на суд своїми необ’єктивними заявами. Хто ще з колег-мерів підтримав позицію Володимира Дебоя, невідомо.

Львів’яни, у свою чергу, вже встигли відреагувати на заяву Дебоя – депутат Львівської міської ради Андрій Білорус вважає, що “заява житомирського міського голови, яка з’явилась на офіційному сайті міської ради, продиктована його страхом перед центральною владою”.