У Житомирській області проходять змагання з риболовлі (відео)

На Житомирщині тривають змагання з риболовлі. Їхнє гасло спіймав – відпусти.

Виловлену рибу зважують, досягнення фіксують, а улов знову повертають у рідну стихію. У заліку змагань – короп, білий амур та веслоніс.

Із самого ранку рибалки готуються – напинають намети та облаштовуються. Адже цей берег на кілька днів стане для них домівкою. Вудлища зібрані, усі – напоготові. Уже начебто пора і закинути вудочку, але рибалки не поспішають. Кажуть – спочатку треба рибу підгодувати. Вдаються до різних хитрощів. Максим використовує новітні приманки.

Максим Ткачук, керівник риболовного клубу: “Припустимо ось це запах полуниці, на другий спінінг ми будемо ставити халібут – це риба і будемо дивитися на якій із цих комбінацій буде більша кількість покльовок, вже будемо визначати або він любить солодке, або він хоче їсти м’ясо, або він хоче їсти рибу, або креветку”.

В іншої команди свій метод. Принади із крупи, консерви і навіть собачого корму. Сергій запевняє – усе перевірене часом. Поки рибалки хизуються колишніми досягненнями, на протилежному березі – вже є перший улов.

Александр Русанов, учасник змагань: “Сьогодні важко ловиться, вона не дуже активна. Будемо вірити, що це перший, далі буде більше.”.

Те, що риба не активна, це нормально – кажуть учасники змагань. Головне – не поспішати, а спочатку привчити її до корму. А коли принада закінчиться, риба почне їсти й те, що на гачку.

Приманки закинули, вудочки також. Тепер командам залишається тільки одне – чекати. У них є дві доби на те щоб зловити свою найбільшу рибу, пишуть “Подробиці”.