У продаж надійшли пальчикові акумулятори, що заряджаються від води

Японська компанія Aqua Power System Japan (APSJ) випустила перші повністю екологічні акумуляторні батареї під назвою NoPoPo Aqua Battery, які заряджаються … від занурення у воду.

Назва бренда NoPoPo – скорочена форма від слів No Pollution Power (не забруднює енергію). Новинка є одним з останніх досягнень японських розробників у сфері акумуляторних технологій.

Це акумулятор, який можна підзарядити від звичайної питної води, або майже у будь-якій інший рідині на водній основі (сік, пиво, Кока-Кола, віскі, слина – фантазуйте самі). Скоріше, це навіть не батарея, а невеликий електричний генератор. Акумулятор має термін придатності 20 років, і може бути заряджений або перезаряджений не більше 5 раз.

Кожна батарея має можливість виробляти 1,5 В 500 мА струму від кількох крапель води. Щоб зарядити розряджену батарею, досить просто занурити акумулятор у воду або додати кілька крапель води всередину за допомогою спеціальної піпетки. В даний час батарея доступна тільки в типорозмірі АА.

Акумулятор призначений для роботи з пристроями, яким потрібен низький рівень струму, такими як радіоприймачі, ліхтарі, пульти ДУ і т.д. Water Battery, Inc. вже розпочала продаж екологічних акумуляторів в Японії. Очікується швидка поява NoPoPo Aqua Battery в роздрібній торгівлі в Сполучених Штатах і в Інтернеті в найближчі місяці, пише Chip.