Як Житомирський лікеро-горілчаний завод свої 115 у “Королівській бочці” святкує

Сьогодні у Житомирі місцевий лікеро-горілчаний завод святкує своє 115-річчя.

Люди, за нинішньої “екології” стільки не живуть, а ось підприємство вижило. Пережило і царя і двох вождів, війну й розрухи, а тепер, у період ринкової економіки, взагалі, досить непогано себе почуває. Що тут скажеш, народ без горілки не міг обійтися, як у війну, так і тепер. І поки люди питимуть, бюджет країни наповнюватиметься грошима, а значить пенсіонерам вчасно платитимуть їх мізерні пенсії. Ось і розберись, “що добре, а що погано“.

Сьогодні у “Королівській бочці” зібралися близько 300 чоловік. Це – співробітники заводу (не лише адміністрація, а й рядові працівники) чиновники Корольовського райвиконкому, міської ради та області. Запрошені також представники місцевих фірм, які співпрацюють з заводом.

Журналістів запустили лише на офіційну урочисту церемонію під час якої глава області Сергій Рижук вручив почесні грамоти кращим працівникам лікеро-горілчаного. Перед цим – прокрутили документальний фільм про те, як заводові вдалося вистояти у горнилі двох світових війн і стати одним із флагманів лікеро-горілчаного виробництва України.

Як повідомив Репортерові Житомира один із запрошених на банкет, який проходить саме у ці хвилини, гостей частують спеціально випущеною до ювілею горілкою “Президентський стандарт Преміум” виробництва Житомирського лікеро-горілчаного заводу, на столах – червона ікра, рибні блюда, м’ясо, голубці, все у великих кількостях та різновидах. Гостей розважає гурт “Чіп” з Володарськ-Волинського, який здобув загальну славу у шоу “Україна має талант”.

Фото Катерини Тарановської