Житомирські прикордонники підбили підсумок службової діяльності за перше півріччя

В Житомирі відбулося розширене засідання колегії Північного регіонального управління, де було розглянуті підсумки оперативно-службової діяльності у 1 півріччі, визначено завдання на наступний період.

Заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Ігор Риньков, який був присутній, в своєму виступу констатував, що враховуючи оперативну обстановку та досягнуті результати органи охорони кордону Північного регіонального управління забезпечили достатній рівень надійності охорони кордону і виконали поставлені зав¬дання по захисту національних інтересів України.

В поточному році колектив Північного регіонального управління, який очолює генерал-майор Андрій Кучеренко, здійснював свою діяльність в рамках шести основних пріоритетів діяльності та реалізації заходів передбачених Концепцією розвитку Служби до 2015 року.

В результаті оперативно-службової діяльності персоналом затримано 535 порушників державного кордону, припинено 679 спроб переміщення контрабандних товарів на суму більше 20 мільйонів гривень, виявлено 440 незаконних мігрантів, вилучено 134 одиниці зброї, 3100 боєприпасів, 3,4 кг наркотичних речовин, більше 6 кг психотропних речовин, 2 кг 300 г вибухівки.

В рамках протидії протиправної діяльності проведено 2 операції та 14 оперативно-профілактичних та спеціальних заходів. Триває проведення спільної операції «ЗУБР» на російській ділянці кордону.

Також, на засіданні колегії відмічено що в результаті точкових дії мобільних груп кінологів в міжнародних пунктах пропуску за показниками безпекового характеру регіональне управління стало одне з кращих в системі Держприкордонслужби. За цей період органами та підрозділами припинено спроби переміщення 900 тисяч контрабандних пачок цигарок на 6,5 млн. гривень.

Віктор Вирва, керівник прес-служби Північного регіонального управління ДПСУ: “Під час проведення спеціальних заходів «Балтійській транзит», виявлено 41 автомобіль з підробленим дорученням та 1 викрадений. Протягом року начальниками органів охорони кордону порушено 9 кримінальних справ за ознаками злочинів передбачених ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» та ст.358 КК України «Використання завідомо підробленого документа під час перетину державного кордону»”.

До адміністративної відповідальності притягнуто 4 тисяч осіб, сума накладених штрафів досягла 284 тисяч гривень. За результатами протидії злочинності на державному кордоні протягом звітного періоду самостійно, і у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинено діяльність 13 злочинних груп у складі 35 осіб причетних до контрабанди наркотиків, незаконного переправлення осіб через кордон, торгівлі людьми, контрабандної діяльності.