Чи здасть житомирська влада громадський туалет під магазин продовольчих товарів?

Житомирська влада здає громадський туалет під магазин продовольчих товарів.

Наприкінці минулого тижня організатори кампанії “Шукаємо туалети” презентували місту мапу туалетів Житомира (http://bit.ly/ZTualet_map).

Одним з них є платний громадський туалет за адресою просп. Миру, 15, що знаходиться на балансі КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира». Його адресу надала влада:

на запит «шукачів туалетів»:

Організатори кампанії також надсилали запит на копії документів із вказівкою «витрат та прибутків від утримання цього туалету»:

Але відповідь була відмовою, мотивуючи її тим, що КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» не є розпорядником бюджетних коштів, а відтак не є і розпорядником публічної інформації:

Хоча згідно п. 3 ч. 1 ст. 13 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» розпорядником публічної інформації є «особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб’єктів владних повноважень згідно із законом чи договором, включаючи надання освітніх, оздоровчих, соціальних або інших державних послуг, – стосовно інформації, пов’язаної з виконанням їхніх обов’язків…» Відповідне оскарження не правомірної відмови вже ініційоване запитувачами.

В цей час у газеті «Місто», № 30 від 11.08.11, з’явилось оголошення про оренду приміщення з цільовим призначенням – розміщення торгівельного об’єкту з продажу продовольчих товарів оцінюваною площею 152,2 кв. м. за адресою проспект Миру, 15-а.

За дивним збігом обставин можемо побачити, що будівля туалету і майбутнього магазини продтоварів це одне й те ж приміщення. Стає цікаво чи можна отак просто позбавити практично мікрорайон Богунію без громадського туалету? На що націлена подібна політика зменшення кількості громадських вбиралень?

Невже на виконання обіцянок влади трьохмісячної давності (28.04.11) – вирішити проблему благоустрою міста та забезпеченості громадськими туалетами? Чи це було чергове пустослів’я, як виявилось із 140 туалетами, з яких реально аби 20 були знані людьми і гідними для користування.