Фестиваль «Мі-сі-соль» вдесяте зібрав любителів авторської пісні

29-31 липня пройшов 10-й Житомирський міжнародний фестиваль авторської пісні «Мі-сі-соль».

Фестиваль був організований Житомирським міським спортивно-туристським клубом «Полісся» за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації. Метою свята є популяризація авторської пісні та пісенної творчості, становлення та зміцнення міжнародних культурних зв’язків, залучення людей до здорового способу життя.

У фестивалі взяли участь солісти або групи виконавців, які пройшли попереднє прослуховування в творчих майстернях, що очолюють провідні майстри жанру. Учасниками свята були як аматори, так і музиканти-професіонали. До речі, вікових обмежень для учасників фестивалю немає.

Переможцями святкового ювілейного фестивалю стали усі учасники заходу. Організатори вирішили цього року не оголошувати конкурс і підготували призи та сувеніри тим учасникам, які зробили вагомий внесок в розвиток фестивального руху. Кращі авторські твори транслюватимуться в радіопрограмах FM-станцій, житомирських телеканалах.

Свято відвідали всі, хто закоханий у природу, у пісню. Фестиваль, як і завжди, проходив у мальовничому куточку Житомирського Полісся, поблизу с. Дениші. Це перлина Поліського краю із прекрасною рікою Тетерів, що тече в двадцяти кроках від сцени, велетенськими 500-річними дубами, вечірнім дзвоном Тригірського монастиря, зі скелями, які приваблюють спортсменів-скелелазів з усіх куточків світу. Обов’язкові складові бардівського свята – срібні звуки гітари, щирість та доброзичливість організаторів фестивалю, знаменитий куліш.

У рамках фестивалю пройшли вечірня програма біля багаття „5 хвилин відвертості”, програма „Відкритий мікрофон” на малій сцені, святкова програма на великій сцені фестивалю за участю гостей та лауреатів минулих років, дитячий концерт „Для мами, татуся і для вас”.

Учасники і глядачі фестивалю, незважаючи на негоду, мали нагоду поспілкуватись біля багаття на території фестивального майдану, скупатись у річці, відвідати Тригірський монастир та розвалини замку Терещенка, оглянути скелі, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.