Коростишівська райдержадміністрація незаконно віддала 2 га землі

Природоохоронною прокуратурою попереджено незаконну передачу землі Коростишівською райдержадміністрацією.

Житомирська міжрайонна природоохоронна прокуратура встановила, що Коростишівська райдержадміністрація (у січні 2011 р.) надала дозвіл громадянці на оформлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2 га з метою безоплатної передачі її у власність для ведення селянського господарства поблизу автошляху Київ-Чоп на території Більковецької сільської ради.

Як повідомив Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор Сергій Кока, що вказана земельна ділянка перебувала у користуванні державного підприємства «Більковецьке», і таке вилучення землі на користь громадянки є незаконним. Прокурором принесено голові облдержадміністрації протест на незаконне розпорядження райдержадміністрації, який залишено без розгляду.

З метою захисту інтересів держави, Житомирським міжрайонним природоохоронним прокурором пред’явлено позов до адміністративного суду з вимогою скасувати незаконне розпорядження і попередити незаконну передачу земельної ділянки державної власності, що в користуванні державного підприємства, окремій громадянці.

Усупереч тому, що райдержадміністрація заперечувала проти позову, суд задовольнив позов прокурора, визнав незаконним розпорядження відповідача.

Таким чином, природоохоронною прокуратурою попереджено незаконну передачу у приватну власність 2 га землі.

Наразі рішення вступило у законну силу.