Річка Тетерів стала смердючим болотом (фото)

При під’їзді до річки Тетерів в районі с. Тригір’я вже за кілометр відчувається огидний запах сірководню. Так зазвичай пахнуть тухлі яйця.

Справа в тому, що через застій води перед дамбою між Денишами і Тригір’ям вода зацвіла і протухла. Перебувати поруч з греблею практично неможливо. Що стало з тваринним і рослинним світом річки не відомо. Зате на фото добре видно, якого кольору вода скидається через греблю. Місцеві жителі коментують дану подію обережно, проте зауважують, що, на їхню думку, порушений технологічний процес скидання води, через що вода застоюється перед греблею і починає псуватися.

Звернулись по телефону за коментарями до керівництва Житомирського водоканалу, проте начальник техвідділу Анатолій Белявський відмовився прокоментувати ситуацію, що склалася, заявивши, що «не справа журналістів скрізь ходити і нюхати». Спроба з’ясувати ситуацію з водоочищенням в інших фахівців Житомирського водоканалу також не принесла результатів. Від спілкування з журналістами всі як один відмовляються. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що проблеми з очищенням води все ж таки існують, але керівництво Житомирського водоканалу намагається зберегти це в таємниці. Таким чином, якість споживаної води в Житомирі залишається під питанням.

Регулярне відключення електроенергії Житомирському водоканалу також позначається на якості води, що поставляється. До того ж постійні стрибки тиску призводять до мікротріщин в трубах, через які в них потрапляють грунтові води.

Якість води в міських водоймах взагалі не вивчається. Не так давно СЕС заявила, що не проводить дослідження про наявність хвороботворних організмів у Житомирських фонтанах. Однак це не завадило городянам весело відзначити день ВДВ.

Яку воду, з чим і з ким п’ють сьогодні Житомиряни, спробували з’ясувати у міській санепідемстанції. У відділі комунальної гігієни по телефону повідомили, що вода в міському водоканалі береться на дослідження в контрольних точках раз в 10 днів. Вона відповідає вимогам за технічними умовами до «води питної». При останньому дослідженні було виявлено незначне підвищення вмісту марганцю, що не несе загрози для здоров’я городян. А ось по бакпоказателям відхилень взагалі не спостерігалося.

Незважаючи на заспокійливу відповідь, варто поглянути на фото води в річці Тетерів, щоб знову замислитися про своє здоров’я і здоров’я своїх рідних і близьких.

За матеріалами: RTA-plus