Шахтарський стриптиз у Житомирі

3 та 4 вересня до Житомиру завітає Донецький національний український музично-драматичний театр зі своєю найбільш касовою виставою «Ladies night. Тільки для жінок», яка підкорила не тільки Донецьк, а вже й пів-України.

Уявіть ситуацію, що раптом шестеро друзів, шахтарів і металургів, опинилися без роботи. І ситуація ця стала настільки безвихідною, що вже немає чим платити за пиво, і вже пішла дружина, а в домі лишилися самі лише стіни. Тоді у голову приходить дика думка – чи не податися у стриптизери? Ну то й що, що висить живіт, а танцював ти востаннє на власному весіллі? Чим ти гірший за них, тих прилизаних, які жодного разу не нюхали вугільного пилу? Адже саме ти – СПРАВЖНІЙ ЧОЛОВІК!!! Лишилася дрібниця – навчитися танцювати та… наважитися зняти з себе одяг.

Ця смілива комедія за п’єсою новозеладських авторів Ентоні МакКартена і Стівена Сінклера досі ще не ставилася в Україні. Вона здобула популярність у театрах Європи, США, Японії та Австралії, а 2001 року отримала у Франції найвищу театральну премію «Мольєр» як краща комедія року. І тільки зусиллями керівництва Донецького театру, яке безпосередньо проводило переговори з авторами, стала можливою її постановка українською.

Дія вистави відбувається не на Донбасі, а в далекій Англії. Там, «у них», також були важкі часи, кризи та безробіття. І їхні суворі чоловіки – загартовані важкою працею металурги та шахтарі – також намагалися вирішити питання «Що робити?». Актуальне і вічне питання.

Сюжет доволі екстравагантний. У ньому тісно переплелися злободенність, дотепність та еротичність, виражена у бурхливій чоловічій енергетиці акторів донецького театру – заслужених артистів України Андрія Бориславського, Віктора Жданова, Андрія Романія та провідних акторів Андрія Єршова, Віталія Юсупова, Володимира Швеця, Сергія Баннікова. З усього складу лише одна жіноча роль Гленди, хореографа і постановниці відвертих танців, яка дісталася Марії Марченко.

Чоловікам довелося чимало попрацювати над собою аби справити незабутнє враження. Вони вчилися танцювати, вдосконалювали пластику, посилено займалися у спортзалі і … розпалювали в собі вогонь палкого тепмераменту. В результаті на вас чекає вибуховий коктейль, який прийдеться до смаку не тільки представницям жіночої статі!

Чоловікам теж є чому повчитися у героїв спектаклю – ні, не тому, про що ви подумали, а мужності, самовідданості і стійкості духу! Адже головна мета вистави – показати, що в житті ніколи не можна зневірюватися і розчаровуватися, що з найскрутнішою ситуації завжди можна знайти вихід, варто тільки захотіти.

Фото В’ячеслава Пащука