У Житомирі Московська вулиця остаточно стала великим базаром

У Житомирі розпочалася реконструкція Житнього ринку. У зв’язку з цим була обгороджена територія, на якій раніше знаходилися торгові ряди під навісом та прибрані кіоски з боку Московської.

Приїжджим приватникам стало ніде торгувати, і вони цілком природно перемістилися на саму Московську вулицю. Тепер Московська, яку міська влада безуспішно намагалися реставрувати і привести в більш-менш пристойний вигляд, остаточно перетворилася на стихійний ринок під відкритим небом прямо на асфальті.

Говорити про дотримання будь-яких санітарних норм тут безглуздо. Весь товар, в основному це вирощений урожай та молочні продукти швидко покриваються дорожнім пилом піднятою проїжджаючими поруч автомобілями і безліччю проходячих людей, які практично наступають на розкладену продукцію. Крім того, торговці позаймали всі лавки, на яких можна було хоч трохи перепочити.

Нагадаємо, що раніше боротьба міської влади велася з торговцями квітами, яка закінчилася повною перемогою квіткарів і повністю припинила подальший благоустрій Московської вулиці. З приватними ж торговцями сільгосппродукції влада, судячи з усього, боротися взагалі не має наміру. Хоча, може, і згадають про це потім, вже перед самими черговими виборами.

За матеріалами: RTA-plus