У Житомирі “накрили” підпільну нарколабораторію

Житомирський УБОЗ «накрив» підпільну нарколабораторію по виготовленню амфетаміну.

Нещодавно під час проведення відпрацювання по виявленню і знешкодженню джерел незаконного постачання будь-яких наркотичних засобів працівниками УБОЗ УМВС України в Житомирській області у поле зору міліціонерів потрапив 37-річний житель обласного центру. Під час перевірки оперативники вилучили поліетиленовий пакет з білою порошкоподібною речовиною, повідомляє Репортерові Житомира ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

За результатами експертизи, білий порошок виявився психотропною речовиною амфетаміном.

Відпрацьовуючи версії щодо можливих каналів надходження наркотику, оперативники отримали вражаючий результат.

У приміщенні гаража, який належить затриманому, було виявлено цілу підпільну нарколабораторію, яка спеціалізувалася на виготовленні психотропної речовини амфетаміну.

Вилучено значну кількість концентратів, які є сировиною для виготовлення наркотичного засобу, обладнання для видобування наркотику (ємкості для фільтрації, підсушувачі, прилади для подрібнення), а також готовий продукт – амфетамін.

При огляді місця, стало зрозуміло, що приміщення слугує не лише для виготовлення, а й для прийому психотропу. Про це свідчив вже готовий порошок наркотику, який був просто розсипаний на столі і частково розділений на дози.

Затриманий запевняє, що виготовляв наркотичні речовини лише для власних потреб. Оперативники перевіряють дану інформацію, оскільки вилучена кількість наркотику не може бути реальною для вживання однією людиною.

На даний час проводяться заходи по встановленню каналів надходження сировини для виготовлення амфетаміну.

Наразі робота нарколабораторії припинена. Відносно затриманого, який в 2010 році вже був засуджений за аналогічний злочин і отримав умовний термін покарання, порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), яка передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Судом відносно чоловіка обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.